Terug naar het overzicht

Gratis woningscan en advies om fijn te kunnen blijven wonen als u ouder wordt

Veel mensen willen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Ook als ze wat ouder worden en het lichamelijk wat minder gaat. Of uw woning hiervoor geschikt is, is maar de vraag. Daarom is het goed om daar nu al over na te denken, als u zo rond de 55 jaar oud bent. Bent u benieuwd hoe levensloopbestendig uw woning is? Wilt u een persoonlijk advies en weten welke stappen u kunt zetten? In samenwerking met Welzijn Hoeksche Waard bieden wij u een gratis woningscan aan.

Waarom nu al daarover nadenken?

Stel, u kunt nog goed lopen en heeft nog geen (grote) problemen met uw gezondheid. U staat nog makkelijk op en denkt helemaal niet na over het aanpassen van uw badkamer of het verlagen of verwijderen van uw drempels. Toch is het verstandig om nu al te kijken wat u kunt doen om uw koop- of huurhuis levensloopbestendig te maken. Ongemakken komen vaak onverwachts. Dan kunt u misschien niet meer wonen zoals u dat zelf wilt.

Samen kijken naar uw wensen en de mogelijkheden

Niet elke woning is geschikt om levensloopbestendig te maken. Maak daarom gebruik van de gratis woningscan en krijg een op maat gemaakt advies. Een adviseur komt bij u langs om de situatie in kaart te brengen. U ontvangt vervolgens een vrijblijvend persoonlijk advies, afgestemd op uw (toekomstige) woonwensen. Hierin staat precies omschreven welke stappen u kunt zetten. Zo weet u zeker dat de aanpassingen die u doet ook echt geschikt en toekomstbestendig zijn.

Ook kleine aanpassingen zorgen voor meer wooncomfort en veiligheid

Het zijn niet alleen grote aanpassingen, zoals een complete verbouwing van een badkamer of keuken. Vaak zorgen wat kleinere en praktische aanpassingen al voor meer wooncomfort en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan stopcontacten op een hoogte waar u goed bij kunt. Of aan lampen, gordijnen of zonwering die u met een afstandsbediening kunt bedienen. Dat is wel zo makkelijk voor als u wat ouder wordt. Of toch een iets grotere aanpassing het verruilen van de douchebak voor een inloopdouche. Ook als u denkt aan verhuizen naar een geschiktere woning is het goed om naar dit soort dingen te kijken.

Meer informatie

Onder de noemer ‘Lang Leve Thuis’ maakt gemeente Hoeksche Waard u bewust van de mogelijkheden van langer zelfstandig thuis wonen. Wij werken hierbij samen met Welzijn Hoeksche Waard. Kijk voor het aanvragen van de woningscan, inspirerende voorbeelden en meer tips in en rondom uw huis op de website van Lang Leve Thuis.