Terug naar het overzicht

Gratis Energiebespaarscans en informatiebijeenkomst ‘Energie besparen’ voor kerkelijke organisaties

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Verbruikt u als kerkelijke organisatie veel energie en maakt u zich zorgen om de hogere energieprijzen? U kunt gratis een Energiebespaarscan laten uitvoeren. Een onafhankelijk expert van Stichting Energieke Regio komt dan langs en zet de besparingsmogelijkheden voor de kerk op een rij. Met dit duidelijke advies wordt het makkelijker om energie te besparen en de energierekening te verlagen. Ook verzorgt Stichting Energieke Regio op maandag 13 februari een gratis informatiebijeenkomst ‘Energie besparen’. Met de scans en de informatiebijeenkomst helpt gemeente Hoeksche Waard kerkelijke organisaties op weg om hun pand te verduurzamen.

Gemeente Hoeksche Waard biedt in totaal 40 gratis Energiebespaarscans aan voor ondernemers en maatschappelijke organisaties, die veel energie verbruiken en door de hogere energieprijzen in de problemen (dreigen te) komen. Op dit moment is ruim de helft al aangevraagd. Meld u als kerkelijke organisatie zo snel mogelijk aan, als u gebruik wilt maken van de Energiebespaarscan.

Energiebespaarscan: praktisch en duidelijk advies

De gratis Energiebespaarscan is aan te vragen voor gebouwen waarin jaarlijks minimaal 15.000 kilowattuur (kWh) aan elektra en/of minimaal 5.000 mᶟ aan aardgas wordt verbruikt. De scan wordt ter plaatse uitgevoerd. Er wordt vooral gekeken hoe het gebouw energiezuiniger kan worden gemaakt. Wat is er mogelijk om direct energie te besparen, het liefst zonder hoge kosten te maken? Wat zijn de bespaar- en financieringsmogelijkheden voor de langere termijn? De gemeente biedt bijvoorbeeld de Stimuleringslening Duurzaamheid; een zakelijke lening waarmee tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden een gebouw verduurzaamd kan worden.

Gratis bijeenkomst over energie besparen

Op maandag 13 februari is er in gebouw ‘De Pastorije’ van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland  (Van der Waalstraat 20) een gratis informatieavond ‘Energie besparen’. Kerkelijke organisaties zijn van harte welkom van 19.30 tot 21.30 uur. U ontvangt deze avond handige adviezen om direct energie te besparen, het liefst zonder grote uitgaven te doen. Ook worden bespaarmogelijkheden voor de langere termijn besproken en welke financieringsmogelijkheden er zijn. Een onafhankelijk adviseur van Stichting Energieke Regio verzorgt de presentatie en beantwoordt uw vragen.

Aanmelden voor de Energiebespaarscan of de informatieavond

Aanmelden voor de gratis Energiebespaarscan kan op de website van Energieke Regio. Voor de informatieavond stuurt u een mail naar ariehuisert@upcmail.nl of ben.kerk@upcmail.nl. Heeft u op dit moment al inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Krijn Ratsma van Energieke Regio via kratsma@energiekeregio.nl