Terug naar het overzicht

Gewijzigde ophaaldagen rond de feestdagen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

U leest een bericht van RAD Hoeksche Waard

Op eerste en tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag staan onze inzamelvoertuigen stil. Daarom wijzigen in sommige plaatsen de dagen waarop wij uw afval komen ophalen. Een overzicht van de gewijzigde ophaaldagen vindt u hieronder. In de weken waarin een feestdag valt, rijden wij dubbele routes. Bied uw container of pmdzak daarom op de juiste dag aan voor 8.00 uur ’s ochtends of eventueel de avond voor de inzameldag vanaf 20.00 uur.

Mijnsheerenland – zaterdag 23 december oud papier | zaterdag 30 december pmd
Heinenoord – zaterdag 23 december oud papier | zaterdag 30 december pmd
Blaaksedijk – zaterdag 23 december oud papier
Puttershoek – zaterdag 23 december oud papier | zaterdag 30 december pmd
Westmaas – zaterdag 23 december oud papier | zaterdag 30 december pmd
‘s-Gravendeel – vrijdag 29 december pmd
Oud-Beijerland – zaterdag 30 december gft | zaterdag 6 januari oud papier

Inzameling oud papier Westmaas en Mijnsheerenland

De route die wij rijden door Westmaas, Mijnsheerenland én over de Ritselaarsdijk in Strijen om oud papier op te halen, verandert in 2024. Check daarom de Afvalkalender in de RAD-app of op onze website!

Containers rond de jaarwisseling

Rond de jaarwisseling sluiten we een deel van de containers in je wijk tijdelijk af. Hieronder leest u welke dat zijn en van wanneer tot wanneer u de verzamelcontainers niet kunt gebruiken.

  • Alle ondergrondse containers gaan dicht op zondag 31 december om 19.00 uur. Op maandag 1 januari 2024 om 7.00 uur gaan ze weer open.
  • De textielcontainers gaan op slot van 29 december tot dinsdag 2 of woensdag 3 januari.
  • Alle glascontainers blijven open en op hun plek staan.

Vandalisme voorkomen
Elk jaar ontvangen wij na de jaarwisseling meldingen van verbrande kliko’s. Naast brandgevaar voor de omgeving, levert dit extra kosten op voor de gebruiker van de container. Zet je container daarom na het legen op je eigen terrein – niet op achterpaden en zeker niet in brandgangen.

Einde van het jaar naar de milieustraat? Reserveer op tijd!

Tegen het einde van het jaar is het vaak drukker dan normaal op de milieustraat. Wilt u zelf eind december langskomen in Westmaas om huisvuil te brengen dat niet in de grijze of groene container hoort of niet in de container past? Maak dan op tijd een afspraak via de RAD-app of op onze website.

Let op: als u in de RAD-app of via de website geen tijdslot kunt selecteren, betekent dat dat er die dag geen tijden meer vrij zijn (ook als de dag nog niet rood gekleurd is in het overzicht).

Milieupas? Hergebruiken!

Eind 2022 vervingen we de jaarlijkse papieren afvalpas in de Hoeksche Waard voor de ‘harde’ milieupas. In de begeleidende brief vertelden we dat de milieupas je elk jaar 6x toegang geeft voor de milieustraat en dat we dat tegoed elk jaar opwaarderen. Ook deden we de oproep om de pas goed te bewaren.

Toch kregen we berichten van mensen die een nieuwe milieupas willen aanvragen, omdat ze de oude weggegooid hebben. Zonde! Want we hadden de pas juist geïntroduceerd om te zorgen voor minder restafval… Daarnaast kost een vervangende pas 20 euro en die kosten kunt u gemakkelijk besparen. Dus bewaar uw milieupas goed!

Wilt u dit jaar nog naar de milieustraat en bent u door uw jaartegoed heen? Online kunt u via radbv.nl/containers uw milieupas opwaarderen of kom langs bij ons kantoor in Westmaas. In januari wordt uw milieupas automatisch opgewaardeerd met 6 nieuwe toegangen.