Terug naar het overzicht

Gemeentelijke waardering voor topsporttalent Zoë van Gils uit Puttershoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Een topprestatie van de Puttershoekse Zoë van Gils: afgelopen weekend won zij de nationale titel op de 400 meter tijdens het Nederlands kampioenschap indoor atletiek voor atleten U18 (jonger dan 18 jaar) in Apeldoorn. In een tijd van 55.56 seconden kwam zij als eerste onder de streep. Er is maar 1 vrouwelijke Nederlandse atlete die dit in deze leeftijdscategorie ooit sneller deed: regerend Europees kampioen en Olympisch medaillewinnaar Femke Bol. Sportwethouder Paul Boogaard bezocht Zoë tijdens een training in het topsportcentrum in Rotterdam, sprak zijn waardering uit voor haar prestatie en overhandigde haar een bos bloemen en een cadeaubon.

Groot talent

Zoë staat bekend als een groot atletiektalent. De Puttershoekse is begonnen met atletiek toen ze 8 jaar was. Al snel was duidelijk dat ze talent had. Omdat ze er ook plezier in heeft, is ze steeds meer en professioneler gaan trainen. Ze doet dat sinds enkele jaren bij atletiekvereniging PAC in Rotterdam, waar ze regelmatig clubrecords op haar naam zet. Het is een grote droom van Zoë om ooit bij TeamNL te komen en in het oranje tenue voor Nederland mee te doen aan wedstrijden.

Waardering voor lokaal sporttalent

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan bijzondere sportprestaties van inwoners. Sportwethouder Paul Boogaard: “Iedereen weet dat sporten goed is voor de gezondheid, maar het biedt ook de mogelijkheid om sociale vaardigheden te ontwikkelen, vrienden te maken en het kan maatschappelijke uitsluiting tegengaan. Ik ben erg onder de indruk van de prestaties van Zoë en ik hoop haar over enkele jaren te zien presteren op een groot internationaal toernooi of misschien zelfs wel op de Olympische Spelen.”