Terug naar het overzicht

Gemeente helpt ondernemers en maatschappelijke organisaties met energie besparen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard biedt ondernemers en maatschappelijke organisaties die veel energie verbruiken en door de hogere energieprijzen in de problemen komen, graag een helpende hand. Zij kunnen gratis een energiebespaarscan laten uitvoeren. Een onafhankelijk expert van Stichting Energieke Regio zet dan de besparingsmogelijkheden voor het bedrijf of de organisatie op een rij. Met dit duidelijke advies wordt het makkelijker om energie te besparen en de energierekening te verlagen. Ook organiseert de gemeente een gratis online informatieavond ‘Energie besparen’.

De gratis energiebespaarscan kan worden aangevraagd door ondernemers of maatschappelijke organisaties die jaarlijks minimaal 15.000 kilowattuur (kWh) aan elektra en/of minimaal 5.000 mᶟ aan aardgas verbruiken. De scan wordt ter plaatse bij het bedrijf of de organisatie uitgevoerd. Er wordt vooral gekeken hoe het gebouw energiezuiniger kan worden gemaakt. Wat is er mogelijk om direct energie te besparen, het liefst zonder hoge kosten te maken? Wat levert het op aan besparing? En wat zijn de bespaar- en financieringsmogelijkheden voor de langere termijn? De gemeente biedt bijvoorbeeld de Stimuleringslening Duurzaamheid; een zakelijke lening waarmee tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden een gebouw verduurzaamd kan worden. Ook wordt er aandacht besteed aan duurzaam vervoer en het productieproces, als hier energiebespaarkansen liggen voor een bedrijf. Er zijn in totaal 40 gratis energiebespaarscans beschikbaar. Ondernemers die gebruik willen maken van de energiebespaarscan doen er goed aan zich snel aan te melden, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Gratis webinar over energie besparen

Iedere ondernemer of maatschappelijke organisatie die de energierekening wil verlagen, is van harte welkom op de gratis online informatieavond (webinar) ‘Energie besparen’ op maandag 28 november van 20.00 tot 21.30 uur. Tijdens het webinar ontvangen zij handige adviezen om direct energie te besparen, het liefst zonder grote uitgaven te doen. Maar ook worden bespaarmogelijkheden voor de langere termijn besproken en welke financieringsmogelijkheden er zijn. Zo hoopt de gemeente ondernemers en maatschappelijke organisaties op weg te helpen om de energierekening te verlagen. Het webinar wordt georganiseerd door de gemeente. Een onafhankelijk adviseur van Stichting Energieke Regio verzorgt de presentatie en beantwoordt eventuele vragen.

Aanmelden voor energiebespaarscan of online informatieavond

Aanmelden voor de gratis energiebespaarscan en/of de online informatieavond ‘Energie besparen’ kan op de website van Energieke Regio.

In de digitale nieuwsbrief Ondernemersupdate van de gemeente staan ook regelmatig handige tips en informatie bijvoorbeeld over regelingen en ondersteuning voor ondernemers. De Ondernemersupdate vindt u op onze website. U kunt zich daar ook aanmelden voor deze nieuwsbrief.