Terug naar het overzicht

Geen geld voor de voetbalclub, muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo? Vraag hulp via 'Kies een club'

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar Kunst, cultuur en sport zijn onmisbaar in de vorming van jonge mensen. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of mee kunnen doen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Niet alleen omdat het leuk is, ook omdat het van belang is voor de persoonlijke ontwikkeling. Gemeente Hoeksche Waard zorgt ervoor dat ieder kind mee kan doen. Daarom werkt gemeente Hoeksche Waard samen met het Jeugdfonds. Door deze samenwerking krijgen kinderen uit gezinnen met weinig geld (maximaal 130% van het minimum inkomen) de gelegenheid om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. De gemeente wil hiermee sociale uitsluiting en armoede tegengaan.

Op de website van Dok-C vindt u een culturele kaart met alle cultuur aanbieders uit de Hoeksche Waard. Zo vind je hier bijvoorbeeld een overzicht van alle muziekverenigingen en ateliers waar workshops en activiteiten worden georganiseerd. Hoeksche Waard Actief heeft op hun website een overzicht geplaatst met alle sport- en beweegaanbieders.

Welk bedrag kunt u aanvragen?

De bijdrage voor cultuuractiviteiten is maximaal € 450,- per 12 maanden. Toneelspelen, muziek, musical of danslessen volgen of schilderen in een atelier: het is allemaal mogelijk. Voor sport geldt maximaal een bedrag van € 225,- per 12 maanden. Voor zwemles is er een vergoeding van € 450,- mogelijk voor kinderen van 6 jaar en ouder. Wanneer het budget niet helemaal opgaat aan lesgeld, mag het ingezet worden om bijvoorbeeld een muziekinstrument, schilderspullen, voetbalschoenen of sportkleding te kopen.

Aanvragen is eenvoudig

Een aanvraag is heel gemakkelijk te doen via een intermediair van het Jeugdfonds. Verschillende organisaties in de Hoeksche Waard hebben zo’n intermediair, bijvoorbeeld een scholengemeenschap, sociaal wijkteam of kinderopvang. Heeft u nog geen intermediair kunnen vinden? Neem dan contact op met Hoeksche Waard Actief. Zij staan voor u klaar om u te helpen met het vinden van een passende activiteit én voor het doen van een aanvraag. Bent u een schooljuf-of meester, jeugdverpleegkundige of vrijwilliger van een vereniging? Merkt u financiële zorgen bij ouders? Help dan mee door hen op de hoogte te brengen van de mogelijkheden van het Jeugdfonds.

Vragen

Heeft u vragen of wilt u hulp? Mail dan naar het e-mailadres aanvragen@hoekschewaardactief.nl of check de website van Hoeksche Waard Actief en klik door naar Jeugdfonds Sport & Cultuur voor meer informatie.