Terug naar het overzicht

Fijn blijven wonen als u ouder wordt

Is uw woning geschikt om oud in te worden, ook als het later lichamelijk minder gaat? Denkt u wel eens aan verhuizen naar een geschiktere woning? De meeste mensen willen, ook wanneer ze ouder worden, het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Als u zo rond de 55 jaar oud bent, klinkt dat nu waarschijnlijk als een ver-van-uw-bedshow. Maar waarom wachten totdat het te laat is? Ongemakken komen vaak onverwachts. Dan kunt u misschien niet meer wonen zoals u dat zelf wilt. Maak daarom gebruik van de gratis woningscan en krijg een persoonlijk advies.

Gratis woningscan en advies

Wilt u meer weten over langer zelfstandig thuis wonen? En wat er dan nodig is om uw woning daarvoor geschikt te maken? Dan is het verstandig om te kijken wat er in uw woning mogelijk is. Vaak zorgen relatief kleine en praktische aanpassingen al voor meer wooncomfort en veiligheid. Zoals het weghalen van drempels en het verruilen van de douchebak voor een inloopdouche. Maar niet elke woning is geschikt om levensloopbestendig te maken. Vraag daarom nu de gratis woningscan aan.

Samen kijken naar uw wensen en de mogelijkheden

Een adviseur komt dan bij u langs om de situatie in kaart te brengen. U ontvangt vervolgens een vrijblijvend persoonlijk advies, afgestemd op uw (toekomstige) woonwensen. Hierin staat precies omschreven welke stappen u kunt zetten. Zo weet u zeker dat de aanpassingen die u doet ook echt geschikt en toekomstbestendig zijn.

Meer informatie

Onder de noemer ‘Lang Leve Thuis’ maakt gemeente Hoeksche Waard u bewust van de mogelijkheden van langer zelfstandig thuis wonen. Wij werken hierbij samen met Welzijn Hoeksche Waard. Kijk voor het aanvragen van de woningscan, inspirerende voorbeelden en meer tips in en rondom uw huis op de website van Lang Leve Thuis.