Terug naar het overzicht

Fietsen tijdens renovatie Heinenoordtunnel is extra aantrekkelijk

Zeker voor de korte afstanden is de fiets een goed alternatief voor de auto. Niet alleen om naar het werk te gaan tijdens afsluitingen van de Heinenoordtunnel en zo files te vermijden, maar ook om naar de sportschool, vrienden of de lokale winkels te gaan.

Om ‘de overstap’ van de auto naar de fiets aantrekkelijker te maken, heeft Rijkswaterstaat samen met Zuid-Holland Bereikbaar een aantal leuke acties. Sommige van deze acties lopen nu al.

Even snel de auto pakken of toch liever de fiets?

De helft van alle autoritten is korter dan 7,5 km. En uit onderzoek blijkt dat bijna 7 op de 10 intensieve autogebruikers vaker voor korte ritten de fiets zou willen pakken, maar dit uit gewoonte niet doet.

Terwijl de auto niet altijd sneller is. Fietsen heeft veel voordelen. Het is gezonder en het stemt mensen vaak ook nog gelukkiger. En door te fietsen te bespaart u reis- en parkeerkosten en mijd u files. Kijk ook eens op Da’s zo gefietst .

Met verschillende acties tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel willen we het doorbreken van deze gewoonte wat makkelijker maken. Acties zijn:

1. Sparen voor beloningen met de Slim Reizen Challenge

Elke keer als u fietst, spaart u punten die u kunt omwisselen voor aantrekkelijke beloningen of kunt doneren aan een goed doel. U spaart ook punten als u tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel van 26 juli tot en met 9 augustus 2024 met het openbaar vervoer reist (u spaart zelfs extra punten als u buiten de spits reist), de fietspont pakt of thuiswerkt.

Dus woont of werkt u in de Hoeksche Waard, Drechtsteden, Barendrecht, Ridderkerk of Rotterdam-Zuid? Download dan snel de Dumoco+app (voor Apple of Android) en schrijf u direct in voor de Slim Reizen Challenge. Maandelijks is er een loterijtrekking en maakt u ook nog eens kans op een mooie beloning.

2. Probeer gratis een e-bike of speedpedelec en krijg €325 korting

Misschien heeft u altijd al eens willen proberen of een speedpedelec of e-bike iets voor u is, bijvoorbeeld om naar uw werk te gaan, maar is het er nog niet van gekomen? Dan is dit uw kans! U kunt 2 weken gratis een speedpedelec of e-bike uitproberen. Bevalt dit en schaft u na de proefperiode een speedpedelec of e-bike aan dan krijgt u €100,- retour op het aankoopbedrag en een waardebon ter waarde van €225,- voor accessoires, onderhoud of upgrades! Reserveer snel een fiets en fiets straks de files voorbij op een nieuwe fiets!

3. Korting op accessoires en onderhoud

Alle inwoners en werknemers van de Hoeksche Waard krijgen bij deelnemende fietsenzaken 10% korting op fietsonderhoud of fietsaccessoires. Het enige wat u hoeft te doen is bij het afrekenen aan te geven dat u gebruik wilt maken van de kortingsactie van Zuid-Holland Bereikbaar. De deelnemende fietsenzaken vindt u op de website Zuid-Holland Bereikbaar.

4. Korting op deelfietsen en extra fietshubs

Als u in de Drechtsteden woont of reist dan ontvangt u na het invoeren van een kortingscode 120 gratis rijminuten als u een deelfiets gebruikt van DonkeyRepublic. Hoe dit werkt leest u op de website Zuid-Holland Bereikbaar .

In de Hoeksche Waard zijn vanaf 15 juli tijdelijke hub-locaties met e-bikes die u voor € 2,50 kunt huren. De hubs zijn op locaties waar de e-bikes in combinatie met de veerverbindingen of het openbaar vervoer een logisch alternatief vormen voor de auto. De locaties zijn:

  • Puttershoek: Oosthavenzijde 1, 3297 LD Puttershoek
  • Busstation Heinenoord: Reedijk 3274 KE Heinenoord
  • Oud-Beijerland: Oostkade 24, 3261 KL Oud-Beijerland
  • Nieuw-Beijerland: fietsenstalling Scheepswerf, 3264 LC Nieuw-Beijerland

5. Gratis met de pont en korting op de waterbus

Tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel van 26 juli tot en met 9 augustus en tijdens de weekendafsluitingen is de overtocht met de veerponten Nieuw-Beijerland – Hekelingen (Spijkenisse), Oud-Beijerland-Rhoon en Puttershoek-Zwijndrecht gratis.

De fietsponten zijn ideaal om de fiets te combineren met bijvoorbeeld de metro. Vanaf Hekelingen fietst u in ongeveer 10 minuten naar metrostations in Spijkenisse en vanaf daar kunt u verder reizen richting Rotterdam Centraal. En als u ook meedoet aan de Slim Reizen Challenge spaart u extra punten als u met de pont gaat. Meer informatie over de ponten staat op de pagina Hinder en maatregelen renovatie Heinenoordtunnel.

Tijdens de afsluiting van Heinenoordtunnel van 26 juli tot en met 9 augustus krijgt u met uw fiets 50% korting op de Waterbus in de regio Drechtsteden-Rotterdam. Ga naar de website van de Waterbus en voer tijdens het kopen van uw ticket de kortingscode ZHBZOMER2024 in. De kortingscode vindt u ook op website van Zuid-Holland Bereikbaar en de website van de Waterbus.

Ook acties voor werkgevers

Voor werkgevers die hun medewerkers op een leuke manier kennis willen laten maken met de (elektrische) fiets als vervoermiddel zijn er verschillende acties. Denk aan een aantrekkelijke aanschafregeling, een probeerpool voor (elektrische) fietsen of speed pedelec.

Op de website van Zuid-Holland Bereikbaar vindt u meer informatie over lopende acties tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel en toolboxen over zakelijk fietsen. U kunt vrijblijvend een afspraak maken met een van de mobiliteitsadviseurs.

Meer informatie over alle fietsacties

Meer informatie over alle fietsacties vindt u op de website van Zuid-Holland Bereikbaar  en op onze pagina renovatie Heinenoordtunnel.

U las zojuist een nieuwsbericht van Rijkswaterstaat.