Terug naar het overzicht

Feestelijke opening verduurzaamd Laco sportcentrum Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag heropenden wethouder Van der Wulp, algemeen manager Exploitaties van Laco Van Broekhoven en enkele scholieren van basisschool De Meerwaarde, het gerenoveerde én verduurzaamde Laco sportcentrum in Strijen. De scholieren knipten samen met de wethouder een lintje door en kwamen daarna in de vernieuwde sportzaal met zijn allen in beweging. Aansluitend konden de gasten het vernieuwde sportcentrum bekijken.

Renoveren en verduurzamen

Naast een volledig gerenoveerde receptie en horeca onderging de sporthal ook een totale metamorfose. Zo kunnen bezoekers in het horecagedeelte, met uitzicht op het zwembad en de sporthal, genieten van een hapje en drankje. De sporthal heeft een nieuwe tribune met daaronder kleedkamers. Hierdoor is meer ruimte in de sportzaal en staat het publiek niet meer te dicht op de sporters.

Tijdens de renovatie is ook gedacht aan duurzame oplossingen. Zo is de sporthal, met het installeren van een warmtepomp, volledig gasloos. Voor het zwembad hoeft alleen nog maar bij strenge kou gebruik te worden gemaakt van de ketels. Verder is de luchtbehandeling door warmteterugwinning verbeterd. Daarbij zijn ook het dak en de gevels goed geïsoleerd, zijn de ramen vervangen voor triple glas en zijn op het dak zonnepanelen geplaatst.

Eigentijds sportcentrum voor sporters in alle leeftijden en van alle niveaus

Wethouder Van der Wulp (Vastgoed en Onderwijs): “Het sportcentrum is met deze renovatie weer helemaal bij de tijd. Hierdoor kunnen sporters in alle leeftijden en van alle niveaus weer met plezier bewegen en sporten. Het gebouw is zo duurzaam mogelijk aangepast. Als gemeente willen wij al onze gebouwen en sporthallen voor 2030 zo veel mogelijk energieneutraal hebben. Dit sportcentrum is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast is het een belangrijke ontmoetingsplek voor onze inwoners en kan het weer jaren mee.”

Meer informatie

Kijk op de website van Strijen – Laco voor het aanbod van de verschillende sportfaciliteiten.