Terug naar het overzicht

Gezellige drukte bij opening Boezem & Co

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op zaterdag 28 mei was het feest bij Boezem & Co in Oud-Beijerland. Door corona was de officiële opening al een paar keer uitgesteld, maar nu was het eindelijk dan toch zover! Wethouders Joanne Blaak-van de Lagemaat en Piet van Leenen speelden samen met een cliënt van Gemiva en een kindje van kinderopvang Kivido het spel 4 op een rij. En daarmee werd het gebouw na lang wachten officieel geopend.

Het multifunctionele gebouw ligt tussen de kinderboerderij De Boezemvriend en de speeltuin Speelvlucht in. Voor bezoekers is er veel te doen.

Multifunctionele ontmoetingsplek

Verschillende organisaties hebben in Boezem & Co een plek: dagbesteding van Pameijer en Gemiva-SGV, Odensehuis Hoeksche Waard, Kivido BV, Fotoclub Hoeksche Waard, Toneelgroep Mask, Hengelsportvereniging Hoeksche Waard, Kinderboerderij Boezemvriend, Speeltuinvereniging Speelvlucht en Welzijn Hoeksche Waard. Het sociale café in het gebouw wordt gerund door cliënten van Gemiva en Pameijer en is een centrale ontmoetingsplek voor jong en oud. Iedereen kan hier terecht voor een kop koffie of thee.

Schoolvoorbeeld circulair bouwen

Het pand is ook een bijzonder gebouw. Het is het vierde volledig circulair gebouwde project van Nederland. Circulair bouwen betekent dat er zoveel mogelijk gebouwd wordt met materialen die worden hergebruikt en zo min mogelijk met nieuw materiaal. En niet alleen op het gebruik van materiaal is gelet, ook besparing op transport en inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt vallen hieronder. Verder is het gebouw demontabel waardoor alle materialen nogmaals gebruikt kunnen worden.