Terug naar het overzicht

Feestelijke eerste paal voor woningen De Veldspring in Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 28 september sloeg wethouder Robin Heij, in aanwezigheid van de kopers, de feestelijke eerste paal voor de bouw van 86 woningen en 3 vrije kavels aan de Sportlaan in Strijen.

Sportlaan is een van de grotere toekomstige woningbouwlocaties. HW Wonen heeft als woningcorporatie het initiatief genomen om de ontwikkeling van dit project op zich te nemen. Zwaluwe Bouw realiseert de woningen.

Wethouder Heij is blij met het mooi ruim opgezette plan met het vele groen en water en het flinke aantal huur- en koopwoningen. “In onze gemeente is behoefte aan extra woningen en vooral aan sociale huurwoningen en -appartementen, betaalbare woningen voor starters en woningen voor senioren. Het goede van het plan De Veldspring is dat deze woningen allemaal in dit plan zitten”.

Directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen: “Strijen wordt groter. Aan de rand van het dorp, dicht bij de dorpskern en nabij de Oude Haven, verrijst binnenkort De Veldspring. We zochten voor deze nieuwe wijk naar de meest ideale verhouding tussen duurzaamheid en betaalbaarheid. De wijk moet aantrekkelijk zijn voor iedereen. Een wijk waar je je snel thuis voelt”.

Commercieel directeur van Zwaluwe Bouw Rob van der Feijst: “In september 2021 ontvingen wij de uitnodiging om een plan te maken. De omstandigheden toen waren heel anders door corona, de gekte op de woningmarkt en een groot tekort aan bouwmaterialen en chips. En toch staan we hier vandaag, met elkaar. Het is een mooi, divers plan met verschillende woningtypes en stijlen. Nagenoeg alle woningen zijn verkocht en we hebben alle ambities waargemaakt”.

Energiezuinig en groen

De Veldspring ligt aan de rand van Strijen, nabij de Oude Haven. De wijk is ruim opgezet en tussen de verschillende woningtypes is veel groen en water. De woningen worden energiezuinig door zonnepanelen op daken, warmtepompen en hergebruik van overtollige warmte.

Planning

Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd. Meer informatie is te vinden op de website van project De Veldspring.