Terug naar het overzicht

Enno Koops nieuwe gemeentesecretaris Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Enno Koops is per 16 november 2023 de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van gemeente Hoeksche Waard. Hij volgt Cees Rijnberg op, die de functie momenteel op interimbasis invult. Koops is nu werkzaam bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, daarvoor heeft hij diverse leidinggevende functies met complexe opgaven vervuld binnen de Rijksoverheid. Koops is 46 jaar en woont in Den Haag.

Het college kijkt uit naar de samenwerking met Koops: “Wij hebben er vertrouwen in dat Enno Koops zowel college als organisatie met zijn frisse kijk op zaken gaat inspireren. Met de ervaring en kennis die hij heeft opgedaan bij het Rijk, kan hij de gemeente helpen verder te groeien van jonge herindelingsgemeente naar een volwassen organisatie.”

Enno Koops: “Ik kijk er naar uit om bij Hoeksche Waard aan de slag te gaan. Een gemeente die weet waar ze vandaan komt, het goede weet vast te houden, en nu stevig vooruit wil kijken. Ik vind het mooi dat ik de koers samen met de jonge organisatie verder mag vormgeven, zodat we het voor de Hoeksche Waarder duidelijk, en vooral góed kunnen doen. Ik kom dan ook graag naar dit prachtige eiland, dat overal tussenin ligt, en toch duidelijk zichzelf blijft!”