Terug naar het overzicht

Eerste steen voor de woningen van project Ooststaete in Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 23 mei legde wethouder Robin Heij, in aanwezigheid van de kopers, de eerste steen voor de 35 woningen van het project Ooststaete in Oud-Beijerland.

Op de hoek van de Ooststraat en Prins Bernhardstraat komen 28 nieuwbouwappartementen en 7 betaalbare studio’s, ontworpen door RoosRos Architecten in opdracht van ontwikkelaar BO Wonen uit Oud-Beijerland. Met de komst van Ooststaete ondergaat dit gebied een enorme metamorfose. Voor de verouderde woningbouw en een autobedrijf komen mooie en duurzame woningen in de plaats.

Wethouder Heij stelt blij te zijn met het woningbouwproject: “Er is veel vraag naar woningen in Hoeksche Waard, ook in Oud-Beijerland. We bieden met dit project verschillende groepen mensen de kans om te wonen in het centrum van het grootste dorp in de Hoeksche Waard, van starters tot senioren. Met voorzieningen als winkels, horeca en recreatie op loopafstand.”

Wethouder Heij mocht een gedenksteen in de muur metselen met zijn naam en de datum erop. Na de officiële handeling nodigde Leonard Batenburg van Bo Wonen de kopers uit om samen het glas te heffen en te proosten op een voorspoedige bouwperiode. De nieuwe buren kregen zo de mogelijkheid om elkaar te leren kennen.

Duurzame woningbouw

De woningen krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. Dit levert de toekomstige bewoners een besparing op de energiekosten en extra wooncomfort op. 

Planning

Alle woningen zijn verkocht. Naar verwachting worden de eerste woningen van Ooststaete begin 2024 opgeleverd. Meer informatie is te vinden op de website over Ooststaete.