Terug naar het overzicht

Eerste paal voor Achterstraat 2-4 in Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op vrijdag 13 mei hebben wethouder Piet van Leenen en Arnold de Man, raadslid van gemeente Hoeksche Waard, samen de eerste paal geslagen voor de nieuwe woningen van de Achterstraat in Strijen.

Wethouder Piet van Leenen: “Ik ben heel blij dat de woningen op deze historische plek in Strijen na 4 jaar nu echt bijna een feit zijn. Ons geduld is op de proef gesteld maar wel met een heel mooi resultaat straks. Op de plek waar vroeger het eetcafé ’t Tramhuis stond, komen 6 woningen die heel mooi in de bestaande bebouwing gaan passen.”

Na de feestelijke handeling en enkele woorden van wethouder Piet van Leenen van gemeente Hoeksche Waard, Adrie Kuipers van Kuipers OG BV en Roland de Roo van Young Dutch Development, werden alle kopers uitgenodigd om samen het glas te heffen en te proosten op een voorspoedige bouwperiode. 

Bouwen naar wens

De 6 woningen worden prefab gebouwd met de mogelijkheid voor de kopers om hun wensen door te voeren. Uitbouwen, opbouwen en wijzigingen in de indelingen zijn daardoor mogelijk.

Duurzaam

De toekomstige woningen zijn duurzame woningen. De woningen worden voorzien van een warmtepomp, isolerende panelen en zonnepanelen. Dit levert de toekomstige bewoners een besparing op de energiekosten en extra wooncomfort op.

Planning en locatie

Naar verwachting worden de woningen begin 2023 opgeleverd.

De foto is gemaakt door Casper Streefkerk.