Terug naar het overzicht

Eerste editie Hoeksche Waardse Sportwaardering groot succes!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op vrijdagavond 20 mei was de eerste editie van de Hoeksche Waardse Sportwaardering 2021. Een volle zaal, enthousiaste genomineerden en winnaars, een top presentator Jan Dirk Stouten en dito gastspreker Leontien Zijlaard-van Moorsel, maakte van deze avond een groot succes.

Jan Dirk Stouten presenteerde de avond en zette op zijn eigen Rotterdamse manier de winnaars in het zonnetje. Samen met wethouder Paul Boogaard werden de ontwikkelingen in de Hoeksche Waard besproken en werd er stilgestaan bij het feit waarom sport in de Hoeksche Waard zo belangrijk is.

In het interview met Leontien Zijlaard-van Moorsel keek Jan Dirk terug op de indrukwekkende wielercarrière van Leontien. Het thema was ‘Topsport inspireert’. Leontien benadrukte dat het niet alleen om topsport gaat. Sport inspireert! Leontien nam het publiek mee op de figuurlijke hoge bergen en diepe dalen die zij in haar carrière heeft gekend en wat dit voor haar in het hier en nu betekent, wanneer het gaat om aandacht en hulp voor eetstoornissen én het runnen van Het Leontienhuis.

Er waren 5 verschillende categorieën met 6 prijzen te verdelen

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Paul Boogaard, Charissa Bosschert van Hoeksche Waard Actief en Lennert van Driel van Sportraad Hoeksche Waard. De prijs sporter / sportster ging naar Marsha Koolman, Zoë van Gils nam de prijs voor talent in ontvangst én Richard Goudswaard voor het thema ‘iedereen kan sporten’. CKC ADO de bijzondere waarderingsprijs vereniging, Corianne Kleijbeuker bijzondere waarderingsprijs individueel én AV Spirit Junioren de prijs voor het sportteam. Allen kregen een persoonlijk beeldje, bloemen en een cadeaukaart.

De 3 sportbonnen van € 500,- voor sportmaterialen gingen naar TC ‘s-Gravendeel, Jeu de Boule vereniging De Beijerse Worp én Hockeyclub Hoeksche Waard. De avond werd afgesloten met een gezamenlijke toast. De initiatiefnemers kijken vol trots terug op een zeer geslaagde avond.

Initiatiefnemers van de Hoeksche Waardse Sportwaardering zijn de Sportraad, Sport Verenigt Nederland, Welzijn HW, Hoeksche Waard Actief en Gemeente Hoeksche Waard.