Terug naar het overzicht

Een kastje vol boeken bij de consultatiebureaus in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat ouders makkelijk informatie kunnen vinden die voor hen van belang is, bijvoorbeeld over relaties, opvoeden en opgroeien. Daarom organiseren we samen met partners ontmoetingsplekken voor (groot)ouders en is er de website Oudershw.nl. En nu zijn er ook boekenkasten op alle consultatiebureaus in de Hoeksche Waard. Ouders kunnen boeken hieruit gratis lenen, doorgeven of terugzetten.

Boeken over verschillende thema’s

Per kast bestaat het boekenassortiment voorlopig uit 16 boeken die gaan over de thema’s relaties, scheiden en mentale weerbaarheid van ouders en kinderen. Later in het jaar worden de boekenkasten aangevuld met boeken over andere thema’s, zoals bijvoorbeeld zwangerschap en het ouderschap.

Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Welzijn) is blij met de komst van de boekenkasten. “Het is belangrijk dat informatie over dit soort thema’s gratis toegankelijk is voor inwoners van de Hoeksche Waard. Ik ben trots op de samenwerking die bij het realiseren van de boekenkasten tot stand is gekomen. Jong JGZ, de Ontmoetingsplekken Ouders HW voor (groot)ouders met kinderen van 0-4 jaar, Zuidwester en andere partners hebben de handen ineengeslagen om dit te realiseren.”

Boekenkasten met zorg gemaakt door De Buren Werkplaats

Cliënten van De Buren Werkplaats van Zuidwester hebben de boekenkasten met zorg gemaakt. Zorgorganisatie Zuidwester is er voor mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. In de werkplaats worden allerlei creatieve activiteiten aangeboden.

Ontmoetingsplekken voor (groot)ouders

Er zijn in de Hoeksche Waard verschillende ontmoetingsplekken voor (groot)ouders met (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar. Zij kunnen ervaringen delen, informatie ontvangen over allerlei thema’s en misschien wel nieuwe vriendschappen sluiten. De koffie en thee staan klaar en de kinderen kunnen spelen. Alle informatie over de ontmoetingsplekken in de Hoeksche Waard is te vinden op de website Oudershw.nl.