Terug naar het overzicht

Eén jaar na de dramatische gebeurtenis: herdenking in buurtschap Zuidzijde

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 27 augustus is het een jaar geleden dat in het buurtschap Zuidzijde een vrachtwagen van de weg raakte en vele levens voorgoed veranderde. 7 mensen, waaronder een ongeboren kindje, overleefden het drama niet. Anderen raakten (zwaar)gewond. In nauw overleg met nabestaanden en andere betrokkenen is besloten om op zaterdagmiddag 26 augustus tijdens een besloten bijeenkomst met elkaar stil te staan bij de dramatische gebeurtenis en de slachtoffers te herdenken. Ook wordt een door lokale kunstenaars ontworpen herinneringsbank in gebruik genomen.

Rond 15.00 uur lopen de nabestaanden en betrokkenen na een korte besloten samenkomst naar de plek waar het drama zich heeft afgespeeld. Burgemeester Aptroot spreekt de aanwezigen vanaf deze plek toe, waarna er een minuut stilte wordt gehouden. Daarna is er gelegenheid om bloemen te leggen. Vervolgens keren de nabestaanden en direct betrokkenen indien gewenst terug naar de locatie waar zij in beslotenheid kunnen samenkomen.

Herinneringsbank

Op de rampplek is een door lokale kunstenaars ontworpen herinneringsbank geplaatst. De herinneringsbank wordt na de herdenking in gebruik genomen. Het hout waarmee de bank is gemaakt, is afkomstig van een boom uit het buurtschap Zuidzijde. Op de bank is een plaquette geplaatst met een verwijzing naar de mensen die zijn omgekomen. De datum van de ramp is in het hout gekerfd.

Zuidzijde afgesloten voor verkeer tijdens de onthulling

Tussen 14.50 en 16.00 uur zijn de 3 toegangswegen van en naar de Zuidzijde afgesloten, zodat de samenkomst op de plaats van het ongeval in alle rust, zonder passerend gemotoriseerd verkeer, kan plaatsvinden.