Terug naar het overzicht

Echtparen Rappange-Winter en Van Brakel-van Leenen vieren briljanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Zaterdag 6 augustus was het 65 jaar geleden dat de 91-jarige heer F.W. Rappange (Wim) en zijn 90-jarige echtgenote mevrouw M. (Rie) Rappange-Winter uit Puttershoek in het huwelijksbootje stapten. En vandaag, maandag 8 augustus, zijn de heer J. (Jan) van Brakel (88) en mevrouw G.A. (Truus) van Brakel-van Leenen (82) uit Zuid-Beijerland 65 jaar getrouwd. Locoburgemeester Joanne Blaak-van de Lagemaat ging vandaag bij beide echtparen op bezoek en en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur. Speciaal voor deze gelegenheid bracht ze een boeket bloemen en het ingelijste gedicht ‘Tweezaamheid’ van de dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd mee.

Echtpaar Rappange-Winter

Rie en Wim zijn beiden geboren in Noord-Holland. Wim bracht vroeger dranken rond bij cafés. Rie werkte in 1 van de cafés waar Wim zijn bestellingen bezorgde en zo hebben de 2 elkaar ontmoet. Na lange tijd in Ooltgensplaat te hebben gewoond, heeft het echtpaar zich 15 jaar geleden in de Hoeksche Waard gevestigd. Sindsdien wonen ze met veel plezier in Puttershoek. 

Bij de tijd blijven

Meneer houdt van puzzelen, wielrennen kijken op tv, een visje eten in Scheveningen en blijft bij de tijd door elke dag de krant grondig door te nemen. Mevrouw is nog steeds sportief en blijft fit door 2 keer per dag maar liefst 30 keer hun 8 meter lange gang heen en weer te lopen.

Afgelopen zaterdag vierde het echtpaar hun trouwdag in het bijzijn van hun familie. De dag werd afgesloten met een feestelijk etentje. Speciaal voor de gelegenheid was er die dag een fotograaf uitgenodigd, die alle mooie momenten heeft vastgelegd.

Wim en Rie Rappange en locoburgemeester Joanne Blaak-van de Lagemaat

Echtpaar Van Brakel-van Leenen

Jan is geboren in Zuid-Beijerland. Hij heeft lange tijd bij Bosman Watermanagement gewerkt als machinebankwerker. Truus is geboren in Goudswaard. Zij heeft altijd voor het gezin gezorgd.

Voetbalfan en lid van koor Pop-Up

De bruidegom is voetbalfan en kijkt graag voetbalwedstrijden op tv. Mevrouw is een enthousiast lid van koor Pop-Up uit Oud-Beijerland. Tijdens de coronaperiode heeft ze de wekelijkse repetities met het koor enorm gemist, maar de afgelopen tijd waren er gelukkig weer optredens in Rotterdam, Middelburg en Oud-Beijerland.

Het bruidspaar heeft 1 zoon en 2 dochters, 4 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Jan en Truus van Brakel en locoburgemeester Joanne Blaak-van de Lagemaat