Terug naar het overzicht

Echtpaar Van der Velden-Klein viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op dinsdag 19 april vierden meneer A. van der Velden (bijna 85 jaar) en mevrouw S. van der Velden-Klein (bijna 84 jaar) dat ze elkaar 60 jaar geleden het jawoord gaven. Wethouder Paul Boogaard feliciteerde ze vandaag namens de gemeente met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen en het gedicht ‘Tweezaamheid’ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd meegenomen.

De twee kennen elkaar al vanaf hun jeugd maar de echte kennismaking was op een feest op het eiland Tiengemeten. Sindsdien zijn ze samen. Sjaan is geboren op Tiengemeten en Arie op de Nieuwendijk. Ze hebben de Hoeksche Waard nooit verlaten en zouden ook niet anders willen.

Nooit de Hoeksche Waard verlaten

Het eerste jaar na hun trouwen woonden ze in bij de ouders van Arie. Daarna hebben ze 36 jaar op de Nieuwendijk gewoond en vervolgens 20 jaar in Zuid-Beijerland. Het echtpaar woont nu alweer bijna 4 jaar in Numansdorp. Ze zijn gezegend met 3 kinderen (1 zoon en 2 dochters), 3 achterkleinkinderen (2 kleinzoons en 1 kleindochter), 1 achterachterkleinzoon.

Genoten van verzorging dieren

Op de Nieuwendijk hadden meneer en mevrouw Van der Velden een vrijstaand huisje met veel ruimte eromheen. De verzorging van allerlei dieren nam een groot deel van hun tijd in beslag, maar ze genoten er beiden van. In Zuid-Beijerland was daar geen ruimte meer voor. Daar werden de fietsen regelmatig van stal gehaald voor mooie tochtjes in de gemeente Korendijk.

Aries interesses liggen voornamelijk in de landbouw, dieren en natuur. Sjaan heeft altijd veel gehandwerkt, maar stond ook haar mannetje bij de verzorging van de dieren. Ook werkte zij mee op het land. Als de pluktijd van het fruit was aangebroken, dan hielp ze graag een handje mee. Nu genieten ze samen alweer jaren van hun pensioen en gaan regelmatig met en bij de kinderen een hapje eten. Wanneer de mogelijkheid er weer is, ondernemen ze gezamenlijke activiteiten met de medebewoners van het complex waarin ze wonen.

Hun geheim van een goed huwelijk omschrijven ze als ‘standaard clichés’: geven en nemen, respect voor elkaar hebben, elkaar steunen in slechte tijden, de ander vrijlaten in zijn en haar mening en vooral blijven praten met elkaar.