Terug naar het overzicht

Echtpaar Tak-Aertsen uit ‘s-Gravendeel viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 13 juli waren meneer B. Tak (84) en mevrouw M.M. Tak-Aertsen (80) 60 jaar getrouwd. Wethouder Adriaan van der Wulp feliciteerde ze vandaag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen en het gedicht ‘Tweezaamheid’ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd meegenomen.

Bas en Lien hebben elkaar op de dijk in Lage Zwaluwe ontmoet, de woonplaats van Lien. Meneer was net terug uit Nieuw-Guinea waar hij van 1959 tot 1960 zijn dienst vervulde als militair. Van 1954 tot 1956 woonde hij in Canada, waar hij naartoe was geëmigreerd. Het klikte meteen tussen de 2 en 2 jaar later zijn ze getrouwd en in ’s-Gravendeel komen wonen.

Meneer Tak werkte toen bij de PTT waar hij tot zijn pensioen in 1996 heeft gewerkt. Tot hun huwelijk werkte mevrouw op de chocoladeafdeling bij Victoria in Dordrecht.

Trots op kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

Het echtpaar heeft 3 kinderen, 9 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen, waar zij heel trots op zijn. 1 achterkleinkind woont in Engeland (Manchester), waardoor ze die niet zo vaak zien.

Mevrouw Tak-Aertsen doet vrijwilligerswerk bij de Algemene Seniorenbond ‘s-Gravendeel (ASG). Meneer houdt van voetbal en biljarten.