Terug naar het overzicht

Echtpaar Remmers-Groenendijk viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Ze ontmoetten elkaar in 1958 tijdens de oudejaarszang. Dat was toen in Heinenoord bij de haven een gewoonte. 4 jaar later gaven meneer R.F. Remmers (86) en mevrouw L. Remmers-Groenendijk (80) elkaar het jawoord op 27 februari 1962. Het diamanten echtpaar kreeg op 1 maart in Heinenoord bezoek van wethouder Harry van Waveren. Hij feliciteerde het stel met hun 60-jarig huwelijk.      

Remmer en Lijntje zijn beiden geboren in Heinenoord en hebben daar op verschillende plaatsen gewoond. Voor de huwelijksvoltrekking wandelden ze vanuit de voormalige dokterswoning naast de Nederlands Hervormde Kerk, waar Lijnies ouders woonden, naar het gemeentehuis aan de Kerkstoep. Daarna werd het kerkelijk huwelijk voltrokken. In het Christiaan Andersenhuis werd vervolgens het feest gevierd. 

Zelfstandig timmerman 

Meneer Remmers is meer dan 50 jaar zelfstandig timmerman geweest met een eigen werkplaats en dorpswinkel aan de Dorpsstraat 134. Mevrouw Remmers beheerde de winkel en zorgde daarnaast voor de huishouding met 3 kinderen. Het echtpaar is gezegend met 6 kleinkinderen.  

Rijk sociaal leven 

Sportief waren ze allebei. Rem heeft 23 jaar bij S.V. Heinenoord gevoetbald en Lijnie turnde 10 jaar bij S.V.H. Heinenoord. Ook vond meneer Remmers nog de tijd om de vrijwillige brandweer te dienen. Dat heeft hij 30 jaar met plezier gedaan. Verder had hij verschillende functies in de Nederlands Hervormde Kerk. In hun vrije tijd trokken ze erop uit met de caravan en gingen ze graag fietsen en wandelen.    

Met een mooie bos bloemen namens de gemeente en het gedicht ‘Tweezaamheid’ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd werd het een feestelijke trouwdag.