Terug naar het overzicht

Echtpaar In 't Veld-van Trigt uit Numansdorp viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 6 juli vierden meneer C.A. in ’t Veld (83) en mevrouw I. in ’t Veld-van Trigt (84) dat ze 60 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Robin Heij feliciteerde ze vandaag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen en het gedicht ‘Tweezaamheid’ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd meegenomen.

De 2 leerden elkaar in 1957 kennen op een familiefeestje van Ines broer, de vriend en collega van Kees, destijds elektricien. De vonk sprong al snel over. Meneer in ‘t Veld ging eerst nog 2 jaar in militaire dienst. Daarna moest hij herstellen van tuberculose.

Succesvolle drogisterijen

Kees (geboren in Mijnsheerenland) en Ine wilden ooit een elektrotechnisch bedrijf beginnen en besloten na lang wikken en wegen van zijn toenmalige werkgever een winkelpand te kopen. Na hun huwelijk in 1962 betrokken ze het pand. Toen de plaatselijke drogist het echtpaar benaderde om de drogisterij over te nemen, gingen ze op het aanbod in. Zo werd in april 1964 hun eerste drogisterij geopend, later gevolgd door verschillende filialen, onder andere in Mijnsheerenland, Zuid-Beijerland, Klaaswaal en Willemstad.

Het echtpaar heeft 3 kinderen (1 dochter en 2 zonen), 3 kleinzoons en 3 achterkleinzoons. Oorspronkelijk hebben de kinderen de zaak gezamenlijk voortgezet, nu runt alleen de oudste zoon nog een Etos-drogisterij in Mijnsheerenland. 

Tuinieren en achter de computer

Meneer loopt nog dagelijks zijn rondje van 5 kilometer en is vaak achter de computer te vinden. Hij scant en bewerkt oude foto’s. Mevrouw is regelmatig in de tuin bezig. Verder speelt zij nog vaak bridge en andere spelletjes op haar tablet. Vervelen staat niet in hun woordenboek.