Terug naar het overzicht

Duurzame Doe woning in Strijen vanaf 9 maart 3 weken te bezoeken

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf zaterdag 9 maart opent gemeente Hoeksche Waard in samenwerking met HW Wonen een derde Duurzame Doe woning in Strijen aan de Kerkstraat 40. Eerder was er tijdelijk zo’n woning geopend in Numansdorp en in Oud-Beijerland. Deze derde Duurzame Doe woning in Strijen is tot en met zaterdag 30 maart te bezoeken. Tijdens de openingstijden kan iedereen zonder afspraak binnenlopen. In de Duurzame Doe woning kunnen inwoners met een huur- of koopwoning zien en ervaren hoe ze thuis minder energie kunnen gebruiken en slim kunnen besparen op de energierekening. Er is een energiecoach aanwezig die vrijblijvend vragen beantwoordt en meedenkt over energie besparen, isoleren en ventileren.

Kom ook naar de Duurzame Doe woning

De woning, deze keer in een winkelpand in Strijen, laat zien wat inwoners thuis ook kunnen doen en wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verduurzamen en energie besparen. Huurders en kopers zien hier verschillende energiebesparende middelen en oplossingen zoals een energiedisplay en hybride warmtepomp. Er is van alles te ontdekken, zoals 9 handige energiebespaartips die thuis meteen toegepast kunnen worden. Met deze tips valt meer dan € 750,- per jaar te besparen op de energierekening; goed voor de portemonnee en het milieu. Of neem de handige bewaargids Stap voor stap naar energiezuinig & duurzaam wonen mee. Deze gids staat boordevol tips en praktische informatie om de woning te verduurzamen en energie te besparen.

Hulp van de energiecoach voor huurders en kopers

Tijdens de openingstijden is een energiecoach aanwezig. De energiecoach is een onafhankelijke deskundige die alles weet over energie besparen, isoleren en ventileren. Ook denkt de energiecoach graag mee over een handig stappenplan om de woning te verduurzamen, mogelijke subsidies en leningen hiervoor. Zowel huurders als kopers kunnen hun vragen stellen of een afspraak maken voor een bezoek bij hen thuis. De energiecoach kijkt dan wat er al gedaan is in de woning en wat de wensen en mogelijkheden zijn om verder slim energie te besparen en te verduurzamen.

Openingstijden

Vanaf zaterdag 9 maart tot en met zaterdag 30 maart is de Duurzame Doe woning op wisselende tijden geopend. Geïnteresseerden kunnen binnenlopen, een kijkje nemen of meteen hun vragen stellen aan de energiecoach. De vaste openingstijden zijn:

  • maandagen van 19.00 tot 21.00 uur
  • woensdagen van 14.00 tot 17.00 uur
  • vrijdagen van 13.00 tot 17.00 uur
  • zaterdagen van 10.00 tot 12.00 uur

Thema-avond Woning kierdicht maken, isoleren en energie besparen

Iedere maandagavond is er om 19.30 uur een thema-avond over het kierdicht maken van de woning, isoleren en energie besparen. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan de energiecoach. Inwoners kunnen zich aanmelden voor deze avond via duurzaamheid@gemeentehw.nl.

In de Duurzame Doe woning zijn kleurplaten en kleurtjes aanwezig voor kinderen. Zo hebben zij wat te doen, als de ouders/verzorgers even rustig rondkijken.

Aanwezigheid HW Wonen en Lang Leve Thuis

Op een aantal dagen is er tijdens openingstijden ook een medewerker van HW Wonen en/of een adviseur van Lang Leve Thuis aanwezig. De adviseur van Lang Leve thuis denkt graag mee over hoe de eigen woning is aan te passen, zodat men zo lang mogelijk zelfstandig, fijn en zorgeloos thuis kan wonen.

Meer informatie

Meer informatie over de Duurzame Doe woning en de verschillende activiteiten kunt u vinden op deze pagina.