Terug naar het overzicht

Duurzame Doe woning in Numansdorp vanaf 27 oktober 3 weken te bezoeken

Dit nieuwsbericht is verlopen.

HW Wonen en gemeente Hoeksche Waard openen op vrijdag 27 oktober een Duurzame Doe woning in Numansdorp aan de Wilhelminastraat 56. Vorig jaar was er tijdelijk zo’n woning in Oud-Beijerland. Deze tweede Duurzame Doe woning in Numansdorp is tot en met 18 november te bezoeken. Tijdens de openingstijden kan iedereen zonder afspraak binnenlopen. In de gerenoveerde huurwoning kunnen inwoners met een huur- of koopwoning zien en ervaren hoe ze thuis minder energie kunnen gebruiken en slim kunnen besparen op de energierekening. Er is een energiecoach aanwezig die vrijblijvend vragen beantwoordt en meedenkt over energie besparen, isoleren en ventileren.

Kom ook naar de Duurzame Doe woning

De eengezinswoning van HW Wonen is net gerenoveerd en verduurzaamd. Tegelijkertijd valt er in deze woning nog meer energie te besparen. De woning laat zien wat inwoners thuis ook kunnen doen en wat er allemaal mogelijk is. Huurders en kopers zien hier verschillende energiebesparende middelen en oplossingen zoals een energiedisplay en hybride warmtepomp. Er is van alles te ontdekken, zoals 9 handige energiebespaartips die thuis meteen toegepast kunnen worden. Met deze tips valt meer dan € 750,- per jaar te besparen op de energierekening; goed voor de portemonnee en het milieu. Of neem de handige bewaargids Stap voor stap naar energiezuinig & duurzaam wonen mee. Deze gids staat boordevol tips en praktische informatie om de woning te verduurzamen en energie te besparen.

Hulp van de energiecoach voor huurders en kopers

Tijdens de openingstijden is een energiecoach aanwezig. De energiecoach is een onafhankelijke deskundige die alles weet over energie besparen, isoleren en ventileren. Ook denkt de energiecoach graag mee over een handig stappenplan om de woning te verduurzamen, mogelijke subsidies en leningen hiervoor. Zowel huurders als kopers kunnen hun vragen stellen of een afspraak maken voor een bezoek bij hen thuis. De energiecoach kijkt dan wat er al gedaan is in de woning en wat de wensen en mogelijkheden zijn om verder slim energie te besparen en te verduurzamen.

Opening, openingstijden en gratis kinderworkshops

De feestelijke opening van de Duurzame Doe woning is op vrijdag 27 oktober open van 15.00 tot 18.00 uur. Er staan drinken en hapjes klaar. Ook is er wat leuks te doen voor kinderen en kunnen zij geschminkt worden. Geïnteresseerden kunnen gezellig even binnenlopen, een kijkje nemen of meteen hun vragen stellen aan de energiecoach. De vaste openingstijden zijn:

  • dinsdagen van 19.00 tot 21.00 uur
  • woensdagen van 14.00 tot 17.00 uur + gratis kinderworkshop
  • vrijdagen van 13.00 tot 17.00 uur
  • zaterdagen van 10.00 tot 12.00 uur

Op alle woensdagmiddagen is er van 14.00 tot 17.00 uur een gratis knutselworkshop voor kinderen. Terwijl de kinderen bijvoorbeeld heerlijke hapjes maken voor vogels of een egeltje knutselen, kunnen ouders/verzorgers rustig rondkijken in de woning .

Aanwezigheid HW Wonen, Lang Leve Thuis en bomen-expert

Regelmatig is er tijdens openingstijden ook een medewerker van HW Wonen of een adviseur van Lang Leve Thuis aanwezig. De adviseur van Lang Leve thuis denkt graag mee over hoe de eigen woning is aan te passen, zodat men zo lang mogelijk zelfstandig, fijn en zorgeloos thuis kan wonen. En op zaterdag 4 november kunnen bezoekers ook terecht bij een bomen-expert. Hij geeft gratis advies aan iedereen die graag 1 of meerdere bomen in de tuin of eigen buitenruimte wil planten en op zoek is naar een passende boom.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Duurzame Doe woning en de verschillende activiteiten op de webpagina Duurzame Doe woning.