Terug naar het overzicht

Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard voor ondernemers (DDHW) 2022

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dit jaar vond de jaarlijkse Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard voor ondernemers plaats op vrijdag 18 november, tijdens de landelijke Dag van de Ondernemer.

De Duurzaamheidsdag startte in de middag met een inspiratietour met de waterstofbus van Connexxion. De tour ging naar Jachthaven Strijensas, restaurant De Batterij en Hoeksche Chips. Daar vertelden de ondernemers hoe ze werk maken van duurzaamheid en hoe dat verweven is in de bedrijfsvoering. De tour eindigde bij Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden in Heinenoord, waar ‘s avonds het tweede deel van het programma startte.

Dagvoorzitter Pim Verhage en wethouder Duurzaamheid, Harry van Waveren stelden de aanwezige gasten voor aan meerdere Hoeksche Waardse duurzame ondernemers tijdens de inspiratiebijeenkomst. Vervolgens nam Helga van Leur, klimaatambassadeur en meteoroloog, de aanwezigen mee in de veranderingen van het klimaat, de gevolgen voor de Hoeksche Waard, wat we eraan kunnen doen en hoe we onszelf in beweging krijgen. Wethouder Economie, Paul Boogaard en Mark Stoopman, voorzitter commissie Duurzaamheid van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, sloten het inhoudelijke deel af.

De dag eindigde met een netwerkborrel verzorgd door chef Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard en Mariet Party’s & Events. De heerlijke duurzame hapjes werden gemaakt van lokale producten verzorgd door Ben en Pieter’s. Kortom het was een geslaagde en duurzame DDHW!