Terug naar het overzicht

Doorkomst Roparun 20 mei: feest voor deelnemers én toeschouwers

Van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei vindt de 33e editie van de Roparun plaats. Een estafetteloop van ruim 500 kilometer, waarbij de teams geld ophalen om het leven voor mensen met kanker draaglijker te maken. Honderden teams komen aanstaande maandag door Numansdorp, Klaaswaal en Oud-Beijerland. Op verschillende plekken langs de route zijn leuke en feestelijke festiviteiten georganiseerd en zijn straten met vlaggetjes versierd. Komt u de teams ook aanmoedigen en high fives geven?

De Roparun-teams leveren met elkaar een enorme prestatie. Ook dit jaar doen er weer veel Hoeksche Waardse teams mee. Wethouders Paul Boogaard en Harry van Waveren verwelkomen alle estafettedeelnemers namens het gemeentebestuur in onze gemeente.

Gezelligheid en activiteiten in Numansdorp, Klaaswaal en Oud-Beijerland

De sfeer, de gezelligheid, de activiteiten, de livemuziek in onze dorpen geeft de teams energie voor de laatste kilometers, op weg naar de finish in Rotterdam. Voor de deelnemers, de toeschouwers en ook voor de organisatoren betekent het een dag lang plezier hebben. Namens de gemeente bedanken wij alle vrijwilligers voor de perfecte organisatie van de doorkomsten!

Cheque voor Hospice Hoeksche Waard

De dag krijgt in Oud-Beijerland een extra feestelijk tintje. Een delegatie van het bestuur van Stichting Roparun reikt maandagochtend rond 11.00 uur een symbolische cheque uit aan Hospice Hoeksche Waard in Zuid-Beijerland. Het doorkomstcomité in Oud-Beijerland doet daar nog een schepje bovenop. Dit dorp werd vorig jaar tweede bij de verkiezing voor ‘beste doorkomstplaats’ van de Roparun. Daarmee wonnen ze een bedrag om te schenken aan een goed doel of project uit de Hoeksche Waard dat de missie van Stichting Roparun ondersteunt: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Het doorkomstcomité schenkt dit volledige bedrag (11.000 euro) ook aan Hospice Hoeksche Waard. Het hospice heeft de grote wens om de tuin op te knappen en daar een stilteruimte te realiseren. Deze prijs draagt daaraan bij.

Kijk voor meer informatie op de website van de Roparun. U kunt de Roparun ook op allerlei manieren thuis volgen.