Terug naar het overzicht

Diverse overtredingen geconstateerd bij controles

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De gemeente heeft samen met verschillende veiligheidspartners (politie, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Nederlandse Arbeidsinspectie en Stedin) weer controles uitgevoerd bij Hoeksche Waardse ondernemers in Oud-Beijerland, Numansdorp en Mijnsheerenland. Mede dankzij de medewerking van de ondernemers zijn de controles succesvol verlopen. De meeste bedrijven hadden hun zaken op orde. Toch werden er ook diverse overtredingen geconstateerd.

Bij deze onaangekondigde controles keken toezichthouders en controleurs elk vanuit hun eigen specialisme of de wet- en regelgeving werden nageleefd. Tijdens de controles kwamen onder andere milieuovertredingen aan het licht, zoals de afvalstoffenadministratie die niet op orde was. Ook waren er overtredingen van het Bouwbesluit en waren er vergunningen niet op orde. De Nederlandse Arbeidsinspectie constateerde een aantal overtredingen van de Arbeidstijdenwet en de Wet minimumloon. De NVWA liep bij een horecazaak tegen enkele hygiëneproblemen aan.  

Eerlijk en veilig ondernemingsklimaat

De controles vinden regelmatig plaats en zijn een mooi voorbeeld van de goede samenwerking tussen de verschillende overheidsdiensten én de Hoeksche Waardse ondernemers. Iets waar burgemeester Van Heijningen erg veel waarde aan hecht: “Niet iedereen is blij met zo’n controle. Maar gelukkig ervaren wij over het algemeen veel medewerking. En dat is belangrijk, want zo zorgen we samen voor een eerlijk en veilig ondernemingsklimaat in de Hoeksche Waard.”

Melden helpt!

Tijdens de controles zijn de handhavers en controleurs ook alert op signalen van ondermijning, dus bijvoorbeeld dat een bedrijf of pand wordt gebruikt voor criminele activiteiten. Als daar sprake van is, zorgt dat vaak voor overlast en een onveilige situatie voor de omgeving. Vermoed u criminele activiteiten bij u in de buurt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of ga naar de website Meld Misdaad Anoniem.