Terug naar het overzicht

De Schelp is een Gezonde School en SCHOOL op SEEF

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag was het feest op cbs De Schelp in Puttershoek. Directeur Helma Heesterman-Stram kreeg maar liefst 2 mooie en belangrijke certificaten uitgereikt door wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat: 1 voor ‘Gezonde School’ en 1 voor SCHOOL op SEEF. Na de overhandiging van het papieren certificaat (welbevinden) onthulde de wethouder het Gezonde School bordje bij de ingang. Vervolgens overhandigde ze het (onder)bordje van SCHOOL op SEEF. Deze wordt later onder het bordje van SCHOOL op SEEF bevestigd dat nu al bij de hoofdingang hangt. Het is voor de tweede keer dat de school het keurmerk SCHOOL op SEEF ontvangt.

Wethouder Blaak-van de Lagemaat is trots: “Wanneer kinderen zich veilig en gelukkig voelen, wordt de basis gelegd voor een goede ontwikkeling. Ik ben daarom trots dat basisschool De Schelp 2 certificaten heeft ontvangen, voor de Gezonde School en SCHOOL op SEEF. Met deze certificaten en de begeleiding van een gecertificeerde gedragsspecialist laat De Schelp zien dat zij zich heel actief inzet voor de ontwikkeling en het welzijn van haar leerlingen.”

Gezonde School

Gezonde School is een programma dat onderwijsprofessionals helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken. Cbs De Schelp heeft welbevinden hoog in het vaandel staan. Niet voor niets is een van de kernwaardes ‘Gelukkig’. De visie van school is dat elk kind een parel is. En aan de basis van een goede ontwikkeling staat dat zij zich veilig en gelukkig voelen. Hiervoor is veel aandacht.

SCHOOL op SEEF

De school kreeg voor de tweede keer het SCHOOL op SEEF label voor de verkeerslessen die ze geven, met dank aan vrijwillige ouders en een heel betrokken opa. SCHOOL op SEEF is hét regionale lesprogramma rondom verkeersveiligheid voor basisscholen en leerlingen in Zuid-Holland. Het biedt scholen en leerkrachten allerlei hulpmiddelen, zoals praktijk- en theorielessen, om aan de slag te gaan met verkeersveiligheid op en rondom de school. SCHOOL op SEEF werkt samen met lokale netwerken waarin scholen, gemeente, politie, ouders maar ook maatschappelijke organisaties zijn vertegenwoordigd, zoals Veilig Verkeer Nederland. Met elkaar wordt samengewerkt aan verkeersveilig gedrag en een veilige schoolomgeving. Elke drie jaar worden de scholen die meedoen aan het programma beoordeeld op de mate waarin gewerkt wordt aan een verkeersveiligheid. Als de beoordeling voldoende is, ontvangt de school het keurmerk ‘School op SEEF’.