Terug naar het overzicht

Cultuurprijs Hoeksche Waard is terug!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op vrijdag 29 november wordt de Cultuurprijs Hoeksche Waard uitgereikt aan talenten binnen de podiumkunst. Onder podiumkunsten vallen alle uitingen op het gebied van muziek, theater, dans of cabaret, individueel, in groepsverband of in verenigingsverband.

Doel Cultuurprijs

Het doel van de Cultuurprijs is om ruim de aandacht te vestigen op het rijkdom aan kunst en cultuur in de Hoeksche Waard, het maatschappelijk belang te onderstrepen en de ontwikkeling van talent te stimuleren. Wethouder Harry van Waveren (Cultuur): “Drie jaar geleden was literatuur en poëzie het thema van de cultuurprijzen. Deze keer willen we onze waardering uitspreken aan de vele vormen van podiumkunst in onze gemeente. Ik kijk enorm uit naar 29 november omdat ik verwacht verrast te worden wat wij als Hoeksche Waard allemaal hierop te bieden hebben.”

De Cultuurprijs Hoeksche Waard 2024 bestaat uit 2 categorieën

  • Jong Talentprijs t/m 21 jaar – prijzengeld € 500,-
  • Volwassenenprijs (22+) – prijzengeld € 1.000,-

De inschrijving voor de Cultuurprijs wordt eind juni geopend

De jury, met professionals van buiten de Hoeksche Waard, maakt hieruit een voorselectie. Deze selectie doet vervolgens auditie om een plaats in de finale op vrijdag 29 november te veroveren. Naast de bovenstaande prijzen, wordt er ook een waarderingsprijs (€250,-) uitgereikt aan een individu, organisatie of groep welke zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet, dan wel een bijzondere betekenis voor de cultuursector in de Hoeksche Waard heeft gehad. Deze winnaar wordt met een online stemming gekozen.

Meer informatie

Meer informatie inclusief de voorwaarden en criteria om mee te doen en de waarderingsprijs worden bij de opening van inschrijving bekend gemaakt. De organisatie van de Cultuurprijs Hoeksche Waard is in handen van Hoeksche Waard Actief. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Mail naar info@hoekschewaardactief.nl.