Terug naar het overzicht

Coming-Outdag in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag, woensdag 11 oktober is het Internationale Coming-Outdag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment waarop lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s) openlijk voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomen. Burgemeester Aptroot hees vanochtend de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Bij het gemeentehuis in Maasdam hees wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat de regenboogvlag.

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en welkom is. Inwoners moeten zich geaccepteerd en veilig voelen. Als teken van solidariteit en acceptatie wapperen vandaag de regenboogvlaggen bij de gemeentehuizen in Maasdam en Oud-Beijerland.

Regenbooggemeente

In de Hoeksche Waard telt iedereen mee. We streven naar een samenleving waarin iedereen erbij hoort, zich veilig voelt en mee kan doen. Ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, inkomen, talenten, beperkingen of gender. Sinds 8 januari 2019 zijn wij een Regenbooggemeente. Wij willen hiermee de acceptatie van LHBTI-inwoners bevorderen. Daarom sluiten wij ook aan bij de wereldwijde Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt.