Terug naar het overzicht

College van B&W bezoekt Aannemingsbedrijf P.&G. Hooghwerff B.V.

Op dinsdag 18 juni bracht het college van gemeente Hoeksche Waard een werkbezoek aan Aannemingsbedrijf P.&G. Hooghwerff in Strijen. Naast een bedrijfspresentatie stond dit bezoek in het teken van een rondleiding door het binnenkort op te leveren appartementencomplex L’Entrepôt. Dit moment is een vervolg op een eerder bezoek van wethouder Paul Boogaard, die het bedrijf toen feliciteerde met het 100-jarig jubileum. Tijdens deze gelegenheid kwam het idee naar voren om ook de andere collegeleden halverwege het project een kijkje te laten nemen bij de vorderingen.

Aannemingsbedrijf P.&G. Hooghwerff B.V. speelt een belangrijke rol bij zowel de bouw als de renovatie van onder andere bruggen, bedrijfspanden en woningen. Het is een erkend leerbedrijf én een belangrijke werkgever voor de regio, want een groot aantal medewerkers woont ook in de Hoeksche Waard.

Wethouder Paul Boogaard (economie): “Het college is onder de indruk van het ondernemerschap en de diversiteit aan werkzaamheden van dit Hoeksche Waardse bedrijf. Aannemingsbedrijven zoals P.&G. Hooghwerff B.V. zijn cruciaal voor de ontwikkeling van ons gebied. Hun inzet en vakmanschap dragen bij aan een bloeiende, lokale economie en een prettige woonomgeving.”

Appartementencomplex L’Entrepôt

Aannemingsbedrijf P.&G. Hooghwerff B.V. heeft op het voormalig terrein van aardappelhandel G. Kruythoff & Zn. aan de rand van Strijen nieuwbouwappartementencomplex L’Entrepôt gerealiseerd. Het complex bestaat uit 23 duurzame appartementen.

De collegeleden kregen van algemeen directeur Bas Hooghwerff en technisch directeur Luuk Kamp een rondleiding door L’Entrepôt, waar zij de vorderingen van dichtbij konden bekijken. Het bezoek bood gelegenheid om inzicht te krijgen in de uitdagingen en successen van het bouwproces, evenals de duurzame technieken en innovaties die zijn toegepast in dit project.