Terug naar het overzicht

Charlie Aptroot waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van vrijdag 11 maart Charlie Aptroot tot waarnemend burgemeester van gemeente Hoeksche Waard.

De kroonbenoemde burgemeester van Hoeksche Waard, Bram van Hemmen, heeft aangegeven dat hij per direct zijn functie neerlegt. De commissaris heeft, na overleg met de fractievoorzitters, besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. Gezamenlijk is de verwachting uitgesproken dat de waarneming minimaal één jaar zal duren. Hiervoor is gekozen om de waarnemer de tijd te geven bestuurlijke rust te brengen. De gemeente Hoeksche Waard is in 2019 ontstaan door een fusie van 5 gemeenten.

“Charlie Aptroot is een ervaren burgemeester die op meerdere plekken heeft laten zien met gezag en betrokkenheid het ambt uit te voeren. Ik ben hem zeer erkentelijk dat hij op deze korte termijn beschikbaar is om Hoeksche Waard dienstbaar te zijn en blij dat hij opnieuw bereid is als waarnemer aan de slag te gaan in Zuid-Holland”, aldus Jaap Smit.

Aptroot beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Onder meer was hij raadslid en wethouder in Wassenaar, lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland en lid van de Tweede Kamer. Van 2012 tot 2020 was Aptroot burgemeester van Zoetermeer. De afgelopen jaren is hij waarnemend burgemeester geweest in Wassenaar, Voorschoten en Hilversum.

U las zojuist een nieuwsbericht van Provincie Zuid-Holland

Links Jaap Smit – Rechts Charlie Aptroot