Terug naar het overzicht

Campagne ‘Waar ga jij van stralen?’ van start

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Bij het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland staat de komende weken een speciaal frame waar voorbijgangers een foto kunnen maken. Gedurende de maand december wordt op initiatief van Gebiedsmarketing Hoeksche Waard het thema ‘Waar ga jij van stralen?’ uitgedragen in een campagne. Hiermee presenteert de Hoeksche Waard zich als de ultieme locatie om in de decembermaand te winkelen, horeca te bezoeken en er op uit te trekken.

Ontdek de Hoeksche Waard

De gedachte achter de campagne is dat de Hoeksche Waard veel te bieden heeft en door inwoners en bezoekers anders, maar met plezier, wordt ervaren. Tijdens de decembermaand biedt de Hoeksche Waard alle gelegenheid om inkopen te doen, te lunchen of dineren of om natuur en cultuur te beleven. Wethouder Paul Boogaard: “Het is misschien al weer weggezakt, maar de voorgaande 2 decembermaanden was het niet zo vanzelfsprekend om de deur uit te kunnen gaan en  winkels en restaurants in de Hoeksche Waard te bezoeken. In de ‘Waar ga jij van stralen?’ campagne laten we een heel divers beeld van de Hoeksche Waard zien. Hiermee willen we inwoners en bezoekers aansporen om vooral de Hoeksche Waard te bezoeken en bijvoorbeeld de kerstinkopen in onze gezellige dorpscentra te doen. Dat is natuurlijk ook goed voor onze lokale ondernemers.”

Sympathieke winacties

Onderdeel van de on- en offline campagne is het betrekken van inwoners en bezoekers. Voor het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland staat een verlicht fotoframe waar bezoekers een foto kunnen maken. Wie de foto met de #natuurlijkhw deelt op social media of het Instagram-account (@natuurlijk.hoekschewaard) en/of de Facebookpagina (@dehoekschewaard) tagt maakt kans op 1 van de Cadeaubonnen Hoeksche Waard. Deze is inmiddels op veel plaatsen in de Hoeksche Waard te verzilveren. Op de socialmedia-accounts worden ook in kerstsfeer bewerkte foto’s van bezienswaardigheden gedeeld. Door onder meer te raden welke bekende plek dit is, kan 2 keer per week een Cadeaubon Hoeksche Waard gewonnen worden.

Gebiedsmarketing

Het merk ‘Natuurlijk. Hoeksche Waard’ is het resultaat van een intensief participatietraject. Inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners werkten hierbij gezamenlijk aan de uitstraling en koers waarmee de Hoeksche Waard aan haar imago en naamsbekendheid werkt. De verantwoordelijkheid voor het uitdragen van het merk ‘Natuurlijk. Hoeksche Waard’ ligt bij Gebiedsmarketing Hoeksche Waard dat al langer bezig is met het mogelijk maken van projecten die bijdragen aan de ambities van de Hoeksche Waard. Op de website Visit HW vinden bezoeker meer informatie en inspiratie over wat de Hoeksche Waard te bieden heeft. Ondernemers die zich bij gebiedsmarketing willen aansluiten, kunnen via de website Natuurlijk HW in contact komen met Gebiedsmarketing Hoeksche Waard.