Terug naar het overzicht

Campagne ‘Rustig aan! Ik ga weer naar school’ van start 

Komende maandag 21 augustus gaan de scholen in onze regio weer beginnen. Veel kinderen stappen dan op de fiets naar school. Daarnaast verwachten we meer verkeer op de dijken omdat de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel nog volop aan de gang zijn. Met de nieuwe campagne ‘Rustig aan! Ik ga weer naar school’ willen we weggebruikers op de wegen rondom dorpen, scholen en op de vaak smalle dijken attenderen op het feit dat er meer fietsverkeer is. Wij vragen hen hun rijgedrag hierop aan te passen. 

“Kinderen moeten na 6 weken vakantie weer wennen aan de verkeersdrukte rond de school en onderweg naar school. Maar ook ouders, buurtbewoners en andere weggebruikers moeten rekening houden met de drukte en de kwetsbare en vaak jonge fietsers in het verkeer”, aldus wethouder Harry van Waveren. “En dan hebben we in de Hoeksche Waard ook nog eens te maken met een aantal  wegen dat tijdelijk afgesloten is voor doorgaand autoverkeer tijdens de  werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. We begrijpen dat mensen gefrustreerd raken door het omrijden of de forse vertraging en de tijd willen inhalen. Maar deze (sluip)wegen sluiten we  onder andere af voor de veiligheid van de fietsers, waaronder onze kinderen. We roepen weggebruikers op hun rijgedrag aan te passen. Doe rustig aan en houd ook rekening met scholieren en mensen die op de fiets naar hun werk gaan. Iedereen moet veilig op school, het werk en weer thuis kunnen komen.” 

De campagne ‘Rustig aan! Ik ga weer naar school’ bestaat uit spandoeken, posters en een filmpje waarin kinderburgemeester Elin Quaak en wethouder Harry van Waveren samen een oproep doen.