Terug naar het overzicht

Buurtgezinnen maakt tiende match tussen gezinnen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Stichting Buurtgezinnen is bijna 1 jaar actief in de Hoeksche Waard. Buurtgezinnen koppelt gezinnen met een hulpvraag aan gezinnen die steun willen bieden. Stel het loopt even niet zo lekker in uw gezin. U maakt zich zorgen, u bent moe en heeft behoefte aan een moment voor uzelf of u zou best weleens willen overleggen met een andere ouder. Dan zoekt Buurtgezinnen een gezin in uw buurt, waarmee u de zorg voor uw kind(eren) kunt delen. En dat het werkt is gebleken. Eind januari is de tiende koppeling tussen gezinnen gemaakt.

“Het is fijn dat Marijn en Tamara mij willen helpen. Als alleenstaande ouder vind ik het fijn om af en toe met iemand te praten en iets leuks te doen. Maar ook om soms een momentje voor mezelf te hebben. En nu kan dat. Iedere 2 weken gaan we samen boodschappen doen en 1 keer per maand gaat Skyler een dag bij hen spelen.”, aldus Marloes.

“Ik wil graag anderen helpen, mijn steentje bijdragen aan de maatschappij. Buurtgezinnen sprak me dan ook gelijk aan. Het fijne is dat je met elkaar kunt afstemmen over wat je voor elkaar kunt betekenen en in welke mate. Dax en Skyler zijn even oud, dus hij draait mee in ons gezin als hij er is.”, aldus Tamara.

Wat is Buurtgezinnen

“Iedereen heeft wel eens een extra handje nodig en soms voor een wat langere tijd. Het kan dan best lastig zijn om die hulp te vragen, maar wat is het dan goed om te weten dat er gezinnen zijn die met plezier een ander helpen en hun leven hier ook door verrijkt wordt.”, aldus coördinator Thirza Barth (Buurtgezinnen Hoeksche Waard).

Thirza: “Het matchen (koppelen) van vraag- en steungezinnen is iedere keer maatwerk. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe steungezinnen. Dus wilt u iemand helpen, kijk op onze website Buurtgezinnen voor een overzicht van alle openstaande hulpvragen. Of volg ons op Facebook. Heeft u een hulpvraag, meldt u dan aan via onze website. Voor vragen of meer informatie kunt u contact met mij opnemen via telefoonnummer 06 – 43 13 94 68 of via e-mail thirza@buurtgezinnen.nl.”

Waarom Buurtgezinnen?

Hiervoor is een sterke basis nodig; een stabiel gezin in combinatie met het netwerk (familie, vrienden, buren etc.) rondom de ouders en het kind. Sommige gezinnen hebben een beperkt eigen netwerk en doen daardoor een beroep op het professionele zorgaanbod. Om ouders te ondersteunen hun netwerk uit te breiden en de professionele zorg, waar mogelijk, te voorkomen is in maart 2021 Buurtgezinnen gestart. “Het doel was om in 1 jaar 10 gezinnen te matchen en dat is nu al 10 maanden eerder gerealiseerd. En er volgen er binnenkort nog een aantal. Dat laat maar weer zien dat we in de Hoeksche Waard naar elkaar omkijken en er zijn voor elkaar. Daar ben ik trots op en blij mee.”, aldus wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat (Jeugd en Inclusieve samenleving).