Terug naar het overzicht

Burgemeester feliciteert echtpaar Klootwijk-Commijs met briljanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 28 maart 2022 vierden meneer A.P. Klootwijk (89) en mevrouw A. Klootwijk-Commijs (87) hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Aptroot ging op 30 maart in Strijen op bezoek bij het echtpaar om ze namens het gemeentebestuur te feliciteren. De mooie bos bloemen en het ingelijste gedicht ‘Tweezaamheid’ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd vielen goed in de smaak.      

Opbloeiende liefde op het boerenbedrijf

Dit huwelijkspaar geeft aan nog steeds verliefd op elkaar te zijn. Hun liefdesverhaal begon op de dorsmachine op het boerenbedrijf van de vader van Alie. Arie Pieter en Alie hadden 7 jaar verkering voordat ze op 28 maart 1957 in het huwelijksbootje stapten. Het paar ging daarna in Dubbeldam wonen en kreeg 4 kinderen. Eerst 2 meisjes en daarna 2 jongens.  

Hard gewerkt in loonbedrijf

Toen de oudste 7 jaar was en de jongste 3 maanden, verhuisde de familie naar de Hoeksche Waard. Arie Pieter wilde voor zichzelf beginnen en startte in 1960 een loonbedrijf in Strijen. Het echtpaar werkte samen dag en nacht in het bedrijf. En met succes, want het loonbedrijf bestaat nog steeds en is nu in handen van 1 van de zonen van het echtpaar. Meneer Klootwijk gaat nog elke dag naar zijn zoon en helpt hem met klusjes waar hij kan.  

Tegenwoordig is er gelukkig ook tijd voor ontspanning. Mevrouw geniet enorm van haar bloementuin en wordt daarom weleens het bloemenvrouwtje genoemd. Meneer heeft een volière en geniet van het verzorgen van zijn vogels. Daarbij worden de vogels in de tuin niet vergeten. Zij kunnen elke morgen rekenen op de boterhammen die mevrouw voor ze klaarlegt.  

‘Geven en nemen’

Het echtpaar is 9 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen rijk. Als we vragen naar het succes van hun huwelijk, dan hoeven ze niet lang na te denken. “We doen alles samen en het is geven en nemen”, is het spontane antwoord.