Terug naar het overzicht

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar Mandemaker-van Tol

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op dinsdag 10 mei 2022 was het precies 65 jaar geleden dat de heer A. (Arend) Mandemaker (88) en mevrouw P. (Nel) Mandemaker-van Tol (85) uit Strijen in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Aptroot feliciteerde het echtpaar vandaag namens het gemeentebestuur met hun prachtige huwelijksjubileum en bracht een mooi boeket bloemen en het ingelijste gedicht ‘Tweezaamheid’ van de dichter van de Hoeksche Waard, Rick Jan Hitzerd mee.

De heer en mevrouw Mandemaker hebben elkaar ontmoet in Leiden, de geboorteplaats van mevrouw Mandemaker. De in Amsterdam geboren schipperszoon Arend Mandemaker zat op dat moment in militaire dienst. Hij was in Leiden om een schip op de scheepswerf te inspecteren. Het stel trouwt in 1957 en besluit te gaan varen. Op hun binnenvaartschip vervoeren ze eetbare olie, zoals palm- en zonnebloemolie binnen Nederland, maar ook naar Duitsland en zelfs naar Bazel. Later vindt meneer Mandemaker werk bij de firma Broere in Dordrecht. Daar heeft hij tot zijn pensioen gewerkt.

Plakboeken vol herinneringen

In 1959 verhuizen ze naar de Hoeksche Waard, waar ze 48 jaar aan de Schenkeldijk in Strijen hebben gewoond. Er worden 2 zonen geboren. Arend en Nel kopen een boot waarmee ze tijdens de vakanties prachtige reizen maken naar België, Duitsland en Frankrijk. Daarvan maakte mevrouw Mandemaker uitgebreide reisverslagen. Die werden daarna aangevuld met alle toeristische informatie die ze onderweg kon vinden en in plakboeken verzamelde. Het stel, dat ondertussen ook 2 kleinkinderen heeft, kijkt met veel plezier terug op deze periode. Ze bekijken nog regelmatig de mooie plakboeken van mevrouw om herinneringen aan die tijd op te halen.

Echtpaar Mandemaker-van Tol 65 jaar getrouwd