Terug naar het overzicht

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar Bakhuizen-Didden

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op zondag 13 februari was het precies 65 jaar geleden dat meneer P. Bakhuizen (89) en mevrouw A.T.M. Didden (84) in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Bram van Hemmen ging woensdag 16 februari op bezoek om hen namens het gemeentebestuur te feliciteren met hun briljanten huwelijksjubileum. De fleurige bos bloemen nam het echtpaar dankbaar in ontvangst, samen met het gedicht ‘Tweezaamheid’ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd.      

Van Zuid-Limburg naar Rotterdam

De heer P. (Piet) Bakhuizen en mevrouw A.T.M. (Annie) Bakhuizen-Didden hebben elkaar ontmoet in Rotterdam. Annie is geboren in Grevenbicht in Zuid-Limburg en verhuisde op haar 15e naar Rotterdam om voor haar zieke zus te zorgen. Nadat haar zus was hersteld, wilde ze niet terug naar het zuiden van het land. Ze ging werken op het kantoor van Verkade. Tussen de middag liep ze met haar collega vaak een rondje. Daarbij kwam ze langs het kantoor waar Piet werkte als boekhouder. Af en toe maakten ze een praatje. Op een dag sprak Piet Annie aan toen ze alleen haar rondje liep. Ze was verbaasd dat hij haar meevroeg naar de film, omdat ze dacht dat Piet een oogje had op haar collega.  

Het klikte tussen de twee. Het stel trouwde, woonde een tijdje bij de zus van Annie en verhuisde van IJsselmonde naar Zuidwijk. In 1969 kwamen ze in de Hoeksche Waard wonen. Het echtpaar kreeg 3 kinderen, 9 kleinkinderen en is inmiddels 6 achterkleinkinderen rijk. 

Nederlands kampioen dammen 

Meneer Bakhuizen was vroeger vaak van huis voor zijn hobby: dammen. Dat deed hij niet onverdienstelijk. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd hij Nederlands kampioen. Piet gaat de geschiedenis in als de man die als allereerste een wedstrijd wist te winnen van de tot dan toe onverslagen internationaal grootmeester dammen Baba Sy uit Senegal. Dat nieuws haalde toen de kranten. 

Samen bridgen 

Vroeger wandelden de heer en mevrouw Bakhuizen graag in de bergen van Oostenrijk. Zo’n wandeling werd ’s avonds altijd afgesloten met een potje bridge. Deze gezamenlijke hobby hebben ze volgehouden tot corona letterlijk en figuurlijk de spelbreker werd.  

Een heel groot feest kan het echtpaar door de coronamaatregelen helaas niet vieren. Hopelijk dragen het boeket bloemen en het gedicht bij aan de feestvreugde van dit prachtige huwelijksjubileum.