Terug naar het overzicht

Bijzondere mijlpaal: 70-jarig huwelijksjubileum echtpaar Tates-Hodes

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 14 mei 1952 gaven de heer G.M. (Gerrit) Tates (93) en mevrouw W. (Miep) Tates-Hodes (90) uit Zuid-Beijerland elkaar het jawoord. 70 jaar later is het echtpaar nog steeds samen. Dat is een bijzondere mijlpaal die niet vaak voorkomt in Nederland. Afgelopen zaterdag vierden ze hun 70-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Aptroot feliciteerde het echtpaar die dag namens het gemeentebestuur met hun platina huwelijksjubileum. Hij bracht een mooi boeket bloemen en het ingelijste gedicht ‘Tweezaamheid’ van de dichter van de Hoeksche Waard, Rick Jan Hitzerd mee.

Felicitatiebrief van de Koning

Dit bijzondere huwelijksjubileum bleef niet onopgemerkt bij onze Koning. Burgemeester Aptroot bracht namens het Koningshuis ook nog een mooi bloemstuk mee. Hij bezorgde meteen de felicitatiebrief die hij van de Koning voor het echtpaar had ontvangen.

Samen op een prachtig zolderkamertje

Gerrit en Miep ontmoetten elkaar in Rotterdam, waar ze vlakbij elkaar in de buurt woonden. Miep was bevriend met de zus van Gerrit. Meneer Tates vertelt lachend dat het wat hem betreft liefde op het eerste gezicht was. De vonk sloeg dus meteen over en in 1952 ging het stel met de tram naar het stadhuis om elkaar het jawoord te geven. Het huwelijksfeest vond plaats bij Miep thuis. Daarna gingen ze op de zolderkamer van een tante wonen. Meneer Tates werkte als stukadoor en hij had van de zolderkamer een prachtige ruimte gemaakt.

Van Rotterdam naar de Hoeksche Waard

Het waren de jaren van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en meneer Tates had veel werk als stukadoor. Hij werkte bij De Kreek in Heinenoord en kwam elke dag voor zijn werk naar de Hoeksche Waard. ’s Avonds thuis vertelde hij dan enthousiast waar hij die dag was geweest. Op een mooie zondagmorgen liet hij zijn vrouw de Hoeksche Waard zien. Het stel had inmiddels 6 kinderen en mevrouw zei dat ze wel in deze omgeving zou willen wonen. Het had wat voeten in aarde maar uiteindelijk kreeg het gezin een huis in Mijnsheerenland. Ze wonen sindsdien met heel veel plezier in de Hoeksche Waard.

Hechte familie

De familie van meneer en mevrouw Tates-Hodes is in de loop der jaren uitgebreid met 12 kleinkinderen. In juli van dit jaar hopen zij hun 22e achterkleinkind te mogen verwelkomen. Meneer Tates vertelt dat hij blij is dat de coronabeperkingen achter de rug zijn, zodat alle familieleden hen weer kunnen bezoeken.