Terug naar het overzicht

BIJzonder projectbord voor woningbouwproject Blom

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op de plek waar straks het nieuwe woningbouwproject Blom in Klaaswaal komt, zijn de eerste bewoners op woensdag 19 oktober al welkom geheten. Wethouder Van Waveren onthulde samen met enkele leden van de werkgroep Wonen en Voorzieningen en de Ontwikkelcombinatie Novaform – Gebrs. Hooghwerff het insectenhotel. Door het insectenhotel is te zien waar de 31 woningen van fase 1 komen en waar Blom voor staat: wonen met respect voor mens en milieu.

De natuurlijke materialen van het projectbord en het bord als insectenhotel dragen bij aan biodiversiteit en natuurinclusiviteit in de wijk.

Hart voor de natuur

De wijk wordt klimaatadaptief ingericht. Er komen 2 grote wadi’s (een soort groene greppel in stedelijk gebied) die bij regen zorgen voor een natuurlijke opvang van het water. Rondom de wadi’s zijn de bomen en het groen bestand tegen zowel overtollig water als tegen droogte. De afvoer van het hemelwater van de woningen en het omliggende terrein is niet op het gemeentelijk riool aangesloten. Het hemelwater loopt uit naar de wadi’s in het middengebied.

Het openbaar gebied in Blom bestaat straks uit een mix van gazon grassen, ruige bloemrijke graslanden en gebieden met heesters/struikgewassen. Dit zorgt ervoor dat veel verschillende soorten dieren hier schuilplekken, nestplekken en eten kunnen vinden.

Energieneutraal en groen wonen in Blom

Alle eengezinswoningen worden zogenaamde nul-op-de-meter-woningen. Dit houdt in dat een woning over het jaar heen net zoveel energie verbruikt als de woning opwekt. De platte daken van de bergingen worden voorzien van een sedumdak (dak begroeid met sedum, vetplantjes). Dit zorgt voor het vasthouden van regenwater en trekt verschillende vogels en insectensoorten aan. De houten bergingen krijgen een regenton. Hierdoor kan het regenwater worden gebruikt voor de beplanting in de tuin.

Meer informatie over Blom

Fase 1 van Blom, bestaande uit 31 woningen, gaat naar verwachting einde van dit jaar in verkoop. Blijf op de hoogte en abonneer u op de nieuwsbrief via de website van Blom.