Terug naar het overzicht

Bijna 500 leerlingen maken kennis met techniek tijdens het Techniekfestival

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Na het grote succes van vorig jaar, werd donderdag 20 oktober voor de tweede keer het Techniekfestival georganiseerd. Vanuit Sterk techniekonderwijs (STO) organiseerde het Actief College in samenwerking met 16 lokale bedrijven, de gemeente en KEM communicatie een Techniekfestival voor groep 8 van de basisscholen in de Hoeksche Waard. Bijna 500 leerlingen van 19 basisscholen in de Hoeksche Waard werden enthousiast gemaakt voor techniek. Het festival werd wederom gehouden bij Van Rennes Elektro- & Installatietechniek in Klaaswaal. 

Het techniekfestival werd geopend door wethouder Adriaan van der Wulp (Onderwijs). Hij was zeer enthousiast over het techniekfestival en stipte het belang van techniek voor de Hoeksche Waard aan: “Ik hoop dat kinderen ervaren hoe leuk techniek is. Het zou mooi zijn als velen van hen uiteindelijk aan de slag gaan bij een technisch bedrijf in onze mooie Hoeksche Waard!”

Techniek is boeiend en leuk

16 techniekbedrijven gaven de leerlingen een leuke ervaring mee die ze niet snel zullen vergeten. Op verschillende stands, binnen en buiten, ontdekten leerlingen hoe boeiend en veelzijdig techniek is door middel van leuke workshops. Zo konden ze onder andere een brug bouwen, een werkende lamp of een pop van pvc-buizen maken, timmeren, solderen en werken met een graafmachine.

Voor de vmbo-leerlingen van het Actief College was een mooie rol weggelegd. Zij zorgden ervoor dat de dag in goede banen verliep en ondersteunden bij de verschillende activiteiten. “Zonder hun inzet is deze dag niet mogelijk.” vertelt Rianne Koole, directeur van het Actief College.

De wereld draait om techniek

De hele wereld draait om techniek. In deze sector bouw je aan een wereld waarin wij met elkaar willen leven. Leerlingen die starten met een technische studie hebben veel banen en mogelijkheden waaruit zij kunnen kiezen. Technische vakmensen zijn in alle sectoren heel hard nodig. Het is niet alleen leuk en veelzijdig, je verdient er een goede boterham mee. Een dag als deze is heel belangrijk om juist leerlingen uit groep 8 te laten ervaren hoe leuk techniek is.

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de volgende editie

De organisatie roept bedrijven in de Hoeksche Waard op om zich aan te melden voor het Techniekfestival van volgend jaar. Omdat het aantal aanmeldingen van leerlingen groeit, is de organisatie ook op zoek naar een grotere locatie. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Elise van Eeden – Schot van Actief College via e.vaneeden@actiefcollege.nl.

Laat je inspireren

Ligt jouw toekomst bij 1 van 1.450 industriële en innovatieve bedrijven in de Hoeksche Waard? Er zijn toekomstmogelijkheden genoeg. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Kan dan ook voor meer informatie op de website van Werken & Leren in de Hoeksche Waard en laat je inspireren!