Terug naar het overzicht

Bijeenkomst ‘leverancier van de gemeente worden’ drukbezocht!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 22 juni organiseerden gemeente Hoeksche Waard en Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) een bijeenkomst over hoe lokale ondernemers leverancier kunnen worden van de gemeente. Ruim 50 ondernemers wisten de weg naar het gemeentehuis in Maasdam te vinden en woonden verschillende presentaties bij.

Gemeente Hoeksche Waard streeft naar een sterke lokale economie. Door lokaal in te kopen kan de gemeente de lokale economie versterken en bevordert ze de werkgelegenheid in de Hoeksche Waard. De ambitie van de gemeente luidt dan ook: ‘Als het lokaal kan, doen we het lokaal!’. Toch mag de gemeente niet zomaar opdrachten gunnen en moet er worden voldaan aan (Europese) regels. Hoe dat precies werkt, werd de aanwezigen haarfijn uitgelegd. Deze bijeenkomst gaf ook veel inzichten in hoe ondernemers samen kunnen optrekken om in te kunnen schijven op grotere opdrachten van de gemeente.

De informatieve sessie werd afgesloten met een netwerkborrel. Zo konden alle ondernemers en gemeenteambtenaren in een ontspannen en ongedwongen ambiance met elkaar kennismaken en napraten.

Wil je meer weten over de hoe je leverancier kunt worden en bijvoorbeeld zien welke projecten er komende periode worden aanbesteed? Bekijk dan deze pagina De gemeente als klant – Ondernemend HW.

Op dinsdag 26 september organiseren de gemeente en OHW een inspiratiesessie bij HWwerkt! over Social Return On Investment. De aanmeldlink volgt later op dit platform.