Terug naar het overzicht

Beperkt aantal incidenten Luilaknacht Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op enkele incidenten na is de Luilaknacht in Hoeksche Waard rustig verlopen dankzij grote inzet van de politie en bestuurlijke maatregelen van burgemeester Van Heijningen. De politie heeft 30 keer gebruik gemaakt van het noodbevel, er is een boksbeugel in beslag genomen en 2 personen zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Ook zijn er 10 tweewielers en een quad afgenomen vanwege rijden zonder kenteken of provocerend gedrag.

De burgemeester had voor afgelopen nacht een noodbevel afgevaardigd waardoor personen met gemotoriseerde voertuigen van buiten de Hoeksche Waard tegengehouden en teruggestuurd konden worden. Er gold ook een noodbevel binnen de Hoeksche Waard om verstoringen van de openbare orde tegen te gaan. Verder gold er een samenscholingsverbod voor groepen van 4 of meer personen die met gemotoriseerde voertuigen hinderlijk en/of intimiderend gedrag vertonen en/of de openbare orde verstoren. Daarnaast waren diverse straten in het centrum van Oud-Beijerland afgesloten (bestemmingsverkeer uitgezonderd) om daar de overlast zoveel als mogelijk te beperken. Ook verstuurde de burgemeester vorige week in totaal 69 waarschuwingsbrieven aan personen die eerder dit jaar en vorige Luilaknacht in aanraking geweest zijn met de politie voor overlast met scooters/brommers. Daarnaast heeft hij gesprekken gevoerd met enkele personen die betrokken waren bij de Luilakincidenten van vorig jaar. Aan hen is een last onder dwangsom uitgereikt.

Mogelijkheden voor 2025

“Ik ben tevreden dat deze Luilaknacht beheersbaar verlopen is. Wel vind ik het jammer dat daar zoveel politie-inzet en handhavingsmaatregelen voor nodig zijn. Aan de vooravond van Koningsdag zouden we vooral willen denken aan het vieren van die dag in de hele Hoeksche Waard. Met aubades, spelletjes, rommelmarkten en gezellige bijeenkomsten. Maar ik hoop dat er enkele Hoeksche Waarders opstaan die een leuke, gezellige en veilige Luilakbijeenkomst willen organiseren. Ik zou daarbij graag al die oude brommers zien die zo bekend zijn in dit gebied”, aldus burgemeester Van Heijningen.