Terug naar het overzicht

Bedrijvenplatform Samen Bereikbaar start ook in de Hoeksche Waard! Digitale lancering op 17 februari

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 17 februari vindt de lancering plaats van ‘Samen Bereikbaar Hoeksche Waard’ – een bedrijvenplatform gericht op mobiliteit, met als doel de Hoeksche Waard bereikbaar en leefbaar te houden.

Om de regio vitaal en economisch sterk te houden is het van groot belang om samen te werken aan een goed en bereikbare Hoeksche Waard. Bijvoorbeeld door samen te kijken naar alternatieven voor het woon-werkverkeer van werknemers en logistieke bewegingen.

Samen Bereikbaar biedt bedrijven in de Hoeksche Waard gratis ondersteuning om aan de slag te gaan met veranderingen en kansen op het gebied van mobiliteit en logistiek. Enkele voorbeelden: werknemers verleiden meer thuis te werken, met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te reizen en/of vrachtwagens en bestelverkeer meer buiten de spits te laten rijden.

Tijdens de officiële digitale lancering van Samen Bereikbaar Hoeksche Waard vertelt Wethouder Van Waveren waarom de gemeente ook bij dit platform aansluit.

Wilt u de digitale lancering bijwonen?

U kunt zich hiervoor aanmelden. De lancering is op 17 februari van 16.15 tot 17.30 uur. Ga voor aanmelding naar: Aanmelden digitale lancering Samen Bereikbaar Hoeksche Waard – Survio.

Samen Bereikbaar is een bedrijveninitiatief van Zuid-Holland Bereikbaar en is door Rijkswaterstaat gevraagd om ook in de Hoeksche Waard aan de slag te gaan. Het platform startte enkele jaren geleden in de Drechtsteden en is inmiddels actief in de BAR-gemeenten: Drechtsteden, Gorinchem en nu dus ook de Hoeksche Waard. Op de website van Samen Bereikbaar vindt u meer informatie over de aanpak.