Terug naar het overzicht

Bedrijven op De Bosschen openen zaterdag hun deuren

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op zaterdag 8 oktober gaan op bedrijventerrein De Bosschen in Oud-Beijerland deuren open die normaal gesproken gesloten blijven. Op de eerste editie van de Hoeksche Inspiratiedagen kunnen geïnteresseerden bij ongeveer 20 bedrijven van dichtbij zien en ervaren wat het werk bijzonder en interessant maakt. Met deze open dag presenteren de bedrijven zich aan een breed publiek waaronder ook veel mogelijke medewerkers.

Laagdrempelig

De onlangs verbouwde locatie van HWwerkt! aan de Jan van der Heijdenstraat 11 is zaterdag 8 oktober het startpunt waar bezoekers een kaart met geopende bedrijven en een goodiebag kunnen ophalen. De deelnemende bedrijven op De Bosschen zijn goed herkenbaar door posters en markeringen. Bezoekers kunnen daar van 10.00 tot 16.00 uur zonder afspraak binnenlopen en een kijkje achter de normaal gesproken gesloten deuren nemen. Op het platform Werken en leren in de Hoeksche Waard worden de bedrijven die de deuren openen al gepresenteerd. De Hoeksche Inspiratiedagen is een gezamenlijk initiatief van stichting Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW), Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard. BIZ De Bosschen ondersteunt deze eerste editie van het evenement, die op 8 oktober plaatsvindt. Gezamenlijk organiseren zij een laagdrempelige dag om scholieren, werkzoekenden en geïnteresseerde inwoners te laten zien dat Hoeksche Waardse bedrijven veel te bieden hebben. Op De Bosschen is het aanbod bedrijven heel divers en dat maakt deze dag dan ook interessant voor een breed publiek.

Inspirerend

Een ‘kijkje in de keuken’ bij verschillende bedrijven is niet alleen leuk en leerzaam, het kan tegelijkertijd heel waardevol zijn. Scholieren die nog twijfelen over een studiekeuze of vervolgopleiding zien op 8 oktober van dichtbij wat het werk inhoudt en kunnen met vakmensen in gesprek gaan. Studenten die op zoek zijn naar een stageplek of afstudeeropdracht komen tijdens de Hoeksche Inspiratiedagen eenvoudig en vrijblijvend in contact met mogelijke opdrachtgevers. Voor werkzoekenden die een volgende stap willen maken en openstaan voor een uitdagende en afwisselende baan, is het eveneens de moeite waard om langs te komen. Veel bedrijven in de Hoeksche Waard zijn op zoek naar nieuwe collega’s. Bovendien zijn er volop mogelijkheden om het vak in de praktijk te leren. Ook wie niet op zoek is naar een baan of inspiratie voor een studie, maar wel nieuwsgierig is naar wat de bedrijven op De Bosschen doen en te bieden hebben, is welkom op 8 oktober. Naar verwachting vinden binnenkort op andere locaties Hoeksche Inspiratiedagen plaats.