Terug naar het overzicht

Bedenk een naam voor de uitkijktoren bij de Hitsertse Kade

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard is samen met Vogelbescherming Nederland op zoek naar een aansprekende en passende naam voor een heel bijzondere uitkijktoren bij het Haringvliet. Vanuit deze toren, 10 meter hoog, kunnen bezoekers de unieke deltanatuur van het Haringvliet en haar vogelrijkdom van dichtbij beleven. De toren is te beklimmen via een steiger op het onlangs vernieuwde recreatiegebied Hitsertse Kade in Zuid-Beijerland.

Het ontwerp van de uitkijktoren is van RO&AD Architecten en past qua uitstraling bij een aantal andere vogelkijkhutten in en rond het Haringvliet zoals Tij, Bliek en De Zeemol. Kenmerkend voor al deze objecten is het materiaalgebruik, namelijk steenschotten. Dit is hout waar bakstenen op gedroogd zijn wat de robuuste uitstraling en duurzaamheid verklaart. Wethouder Paul Boogaard: “We zoeken een naam voor de uitkijktoren die op de één of andere manier past bij de andere vogelspotplekken of bij het Haringvliet en de vogels die hier voorkomen. Een lastige opdracht maar ik weet zeker dat er genoeg creatieve en ludieke ideeën voor een naam worden ingediend.” 

Bedenk een passende naam en win een mooie prijs

Er is ook een prijs beschikbaar. De winnaar krijgt een mooie verrekijker en het boek ‘De gewiekste vogelgids’. Ook mag de winnaar de naam van de toren onthullen tijdens de officiële opening van het recreatiegebied op donderdag 4 april. Inzendingen zijn tot en met woensdag 14 februari welkom. Kijk op www.gemeentehw.nl/hitsertsekade voor het deelnameformulier.

Samen werken aan recreëren in de natuur

Sinds de aankoop van het recreatiegebied aan de Hitsertse Kade in maart 2022, werkt de gemeente intensief samen met onder andere werkgroep Hitsertse Kade en Vogelbescherming Nederland. RO&AD Architecten uit Bergen op Zoom maakten het ontwerp voor de toren en een plan voor de nieuwe inrichting van het recreatiegebied.

De steiger en de uitkijktoren worden mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland, Vogelbescherming Nederland, regiodeal Zuid-Hollandse delta en het Droomfondsproject Haringvliet. De uitkijktoren is opgenomen in het Droomfondsproject Haringvliet en is het laatste project uit dat programma.