Terug naar het overzicht

15 duurzame woningen in Schouteneinde Puttershoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Donderdag 31 maart ondertekenden wethouder Piet van Leenen en projectontwikkelaars Gert Jan Sint Nicolaas en Arie Barth van Schouteneinde Puttershoek BV de anterieure overeenkomst voor het bouwen van 15 woningen aan het Schouteneinde in Puttershoek. Het plan is in goed overleg met de buurtbewoners tot stand gekomen. 

Op de locatie die grenst aan de voormalige locatie van De Posthoorn staan nu een bedrijfspand, een woning en een cluster met garageboxen. Daar komen nu 3 vrijstaande, 2 twee-onder-één-kap woningen en 10 grondgebonden levensloopbestendige woningen. Aansluitend op het bouwproject van De Posthoorn worden daarmee aan de straatkant van het Schouteneinde 5 woningen gerealiseerd en aan de waterkant 10 woningen. De doelgroep van de woningen is gezinnen en senioren. 

De woningen zijn ontworpen aan de hand van het Woonkeur en worden gasloos en energieneutraal gebouwd. Wethouder Piet van Leenen vertelt: “Het is een lang gekoesterde wens om tot een kwaliteitsimpuls van het Schouteneinde te komen. Het sluit naadloos aan bij de nieuwbouwontwikkeling op de locatie van De Posthoorn en op het op korte termijn te realiseren bouwplan De Waterborg op de locatie van ’t Hooft van Benthuizen. Daarmee krijgt het Schouteneinde de allure die het verdient. De 10 woningen van dit plan die aan de achterzijde, grenzend aan het Lorregat worden gerealiseerd, krijgen een schitterend uitzicht op de weidse polders aan de oostkant van Puttershoek. Dit bouwplan en de ontsluiting daarvan is in nauw overleg met omwonenden ontwikkeld, waarbij het aantal woningen is beperkt om de verkeersdruk te beperken.”  

Participatie 

Ook de klankbordgroep is blij met het resultaat van de participatie: ”Samengevat zijn eigenlijk al onze zorgen weggenomen en is er een plan ontwikkeld dat naar ons idee een verrijking is voor de buurt, zéker ten opzichte van de oorspronkelijke plannen. We zijn blij dat er naar ons is geluisterd, dat we actief in een prettige en constructieve sfeer hebben kunnen meedenken en dat het plan er nu zo uitziet.” 

Planning  

Het bestemmingsplan ligt ter inzage. De verkoop van het project Pieters’ Landeke start binnenkort. Op de website Pieters’ Landeke is binnenkort meer informatie te vinden over de 15 nieuwe woningen in Schouteneinde Puttershoek. 

V.l.n.r.: Arie Barth, wethouder Piet van Leenen en Gert Jan Sint Nicolaas