Terug naar het overzicht

100 verjaardagskaarsjes voor mevrouw De Jonge-Visser

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag, 18 maart 2022, viert mevrouw Maartje de Jonge-Visser haar 100ste verjaardag. Burgemeester Aptroot feliciteert de eeuweling namens het gemeentebestuur met een feestelijk boeket bloemen en 100 heerlijke bonbons.  

De in Zuid-Beijerland geboren Maartje komt uit een gezin van 4 kinderen, 2 broers en 1 zus. Ze trouwde met Dirk de Jonge en het stel verhuisde in 1942 naar Numansdorp. Daar woonde ze aan de Middelweg. In 1944 is ze tijdelijk geëvacueerd naar Mijdrecht. Na de watersnoodramp van 1953 verhuisde ze naar de Zijlstraweg in Numansdorp. Daar heeft de jarige tot december 2020 gewoond. Op 98-jarige leeftijd is mevrouw verhuisd naar Alerimus, locatie De Buitensluis, waar ze vandaag haar verjaardag viert.  

Genieten van plantjes en zingen 

Mevrouw De Jonge-Visser kreeg 3 kinderen, waarvan één helaas is overleden. Ze heeft inmiddels 6 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen. Ze hield erg van handwerken, maar dat lukt tegenwoordig niet meer. Genieten van mooie plantjes, cactussen en zingen doet mevrouw gelukkig nog wel. Hopelijk wordt ze vandaag ter ere van haar verjaardag ook nog toegezongen.