Terug naar de vorige pagina

V.C. (Victor) Giesel

Burgerlid - Waardig Ouder Worden Hoeksche Waard (WOW)

Aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Victor Giesel. Geboren in Rotterdam en vanaf mijn eerste levensjaar al woonachtig in de mooie kern ‘s-Gravendeel. Waar men mij geheid nog altijd ziet als import “Seuter”.  

Als import Seuter probeer ik me in te zetten voor de gemeenschap door al jaren als vrijwilliger te helpen bij de Feestweek van ‘s-Gravendeel. Vrijwilligers hebben bij mij een extra warme plek in mijn hart. Zij dragen ieder op hun eigen manier positief bij aan de samenleving. Ik hielp ook mee bij, nu helaas vergane glorie, het partycentrum Concordia.  

Het is zo zonde dat voorzieningen in buurtschapen en kernen verdwijnen. Deze voorzieningen dragen bij aan de identiteit, vitaliteit, levensvreugde en toegankelijkheid van zorg of burgerzaken van een kern of buurtschap. Daarom wil ik mij inzetten om voorzieningen te behouden en toegankelijk te houden voor iedereen.  

Wat betreft mijn politieke loopbaan: ik ben begonnen als burgerlid bij gemeente Binnenmaas en mag dit ambt wederom bekleden in gemeente Hoeksche Waard.  

Om mijn rol als burgerlid zo goed mogelijk te vervullen liep ik een half jaar stage bij de griffie van gemeente Dordrecht. Verder heb ik de middelbare school in Dordrecht doorlopen op het Titus Brandsma college en ben HBO opgeleid op de Hogeschool Inholland in Rotterdam met de opleiding MER I&FP (Management, Economie en Recht Insurance & Financial Planning).  

Waarom kies ik voor de politiek? Allereerst gaat het in de politiek om mensen helpen. Om hen een stem te geven die geen stem hebben. “De politiek bemoeit zich met u, dus ik bemoei me met de politiek”. Ik sta voor vitaliteit in dorpen en buurtschappen, vrijheid, verantwoordelijkheid, veiligheid, financiële degelijkheid en de mooie leefomgeving van de Hoeksche Waard waar we allemaal van zijn gaan houden, ondernemende mensen en vrijwilligers. Iedereen van jong tot oud die iets van het leven wil maken of heeft gemaakt en nu geniet van zijn of haar oude dag. Niet belemmerd door onnodige regelgeving of bureaucratie. Ik sta voor de Hoeksche Waard(en).