Terug naar de vorige pagina

T. (Tania) Heimans

Gemeenteraadslid - GroenLinks

Ik ben Tania Heimans. Samen met mijn man en onze hond Mazzel woon ik in een dijkhuisje in Maasdam. Onze volwassen kinderen zijn al uitgevlogen. Na de pabo en de universitaire studie Maatschappijgeschiedenis werkte ik in de journalistiek, ik gaf les op de basisschool en schreef verschillende boeken. Momenteel ben ik docent in het volwassenenonderwijs. Daarnaast ben ik actief bij de Soroptimisten, die zich wereldwijd inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, en zit ik in de werkgroep Wonen & Mobiliteit van GroenLinks Zuid-Holland.  

We wonen hier op een schitterend eiland dat steeds meer onder druk staat. We hebben hier polderlandschap zoals je elders in Nederland vaak alleen nog op schilderijen in musea ziet. Dit Nationaal Landschap, met prachtige natuur, moeten we echt beter beschermen. Als burgerlid ontdekte ik dat de gemeenteraad weinig regie neemt, niet altijd de inwoners betrekt en te veel aan de markt overlaat. Ik dacht: dat kan veel beter. Als raadslid wil ik me hiervoor inzetten.  

Samen met GroenLinks hoop ik te voorkomen dat ons eiland wordt aangewezen als grootschalige bouwlocatie voor de Randstad, zoals nu dreigt. Laten we juist de biodiversiteit en natuur op ons eiland versterken, met meer kreken, heggetjes, struweelhagen, bloeiende akkerranden en paadjes door de weilanden. Dit naar voorbeeld van de Ooijpolder, waar boeren een concurrerende prijs krijgen om het landschap duurzaam te beheren. Daarbij moet er masterplan komen om woningen en bedrijven zo snel mogelijk te verduurzamen. Als daarnaast onze karakteristieke dorpen ook groener worden – met meer betaalbare woningen, beschermde dorpsgezichten en winkeltjes met lokale producten – dan denk ik dat het hier helemaal een paradijsje wordt.

Zelfstandig auteur

  • Betaald

Zelfstandig docent

  • Betaald

Lid van de Soroptimisten Hoeksche Waard/IJsselmonde

  • Onbetaald

Lid van de werkgroep Wonen & Mobiliteit GroenLinks Zuid-Holland

  • Onbetaald

Lid van Hoekschewaards Landschap

  • Onbetaald

Lid van de werkgroep Hoekschewaards Landschap in 2073

  • Onbetaald